Ny familjemedlem

Så äntligen efter många om och men så fick vi vår nya familjemedlem! Men det har inte varit lätt, katter går som smör i solsken denna årstiden har vi fått lära oss. Vi har även fått lära oss att man inte kan lita på folks ord.. Vi blev lovade en katt som vi fick bilder på och pratade med säljaren flera gånger och sen någon dag innan vi skulle komma och köpa den så fick vi ett sms där det stod att hon sålt den till en annan person! Både jag och Jonas blev riktigt förbannade rent ut sagt, hur kan man göra så?! Så vi ringde på en annan katt som vi skulle komma och köpa 2 dagar senare men dagen innan ringde dom tillbaka och sa att den också blivit såld till en annan! Vad är oddsen för att det ska hända 2 gånger i rad!? Men då hade Jonas varit lite förutseende och mailat på ytterligare en utan att jag visste om det så han ringde henne direkt och sa som det var, att vi blivit blåsta 2 gånger i rad och nu verkligen ville ha den katten. Hon var jätteförstående och lovade hålla dom två katterna hon hade kvar så att vi skulle få välja först. Så i söndags var vi där och det var inte svårt att välja för hon som vi valde la sig tillrätta direkt i min famn :) Vi hade redan bestämt att vi skulle ha en kille och Jonas hade fått välja namn så även om det är en hona får hon heta Gizmo. Och så har vi lagt till efternamnet Twoface för hon har dubbelt ansikte (kolla bilden) ;)

Visst är hon söt?! :)









Vårterminen

Plugg-motivationen får gärna infinna sig nu vilken dag som helst för herregud vilken kurs som ligger framför mig just nu...! Vi ska lära oss dom vanligaste sjukdomarna just nu och det är föreläsningar varje dag om nya sjukdomar. Om 3 veckor ska vi sedan ha en läkemedelsberäkningstenta, veckan efter en muntlig tenta då vi får varsitt patientfall som vi ska beskriva för en lärare och en läkare, och veckan efter det en stor skriftlig tenta på alla sjukdomar. Så jag har att göra de kommande 5 veckorna..Men som jag skrivit tidigare är inte motivationen på topp så jag hoppas det ändras snart!

Syrran var här igår och hittade då en annons på 3 kattungar som jag missat när jag själv letat. Så jag mailade och fick svar idag på att det finns en kvar, hon ska skicka bild så jag går spänt och väntar på att den ska komma! Förhoppningsvis är han riktigt söt och vill flytta hem till oss :)

Helg

Jaaaaaa! Äntligen är jag klar med hemtentan och kan vara ledig i helgen! Ska dock läsa igenom den en gång till innan inlämning på tisdag. Det känns underbart skönt! Imorgon kan jag därför unna mig en vinkväll med tjejerna. Det ska bli väldigt trevligt! Dessutom jobbar Jonas hela helgen så jag får passa på att ha lite skoj innan måndag då nästa termin börjar. Då börjar jag mitt 2:a år på utbildningen, känns konstigt. Detta 1:a året har bara flugit fram. Eller tja... nu ljög jag kanske lite för halvåret då Jonas var borta var ju faktiskt ganska segt...Ja nu jag när tänker på det så vet jag ju att dagarna faktiskt verkligen kändes som evigheter. Men det är konstigt det där att i efterhand känns det som att tiden gick fortare än den gjorde.

Hemtenta

Att det ska vara så svårt att ta tag i hemtentan...Jag hittar på ursäkter hela tiden, städar, diskar och fixar för att hålla mig sysselsatt med annat. Dessutom har jag börjat spela Jonas dataspel som han fick av mig i julklapp. Ja jag vet, töntigt...men det är roligare än man kan tro ;)

Jag har ändå tagit mig i kragen och började skriva på uppgiften idag. Men som vanligt när jag väl börjar så känns det som jag kommit igång och därför är jag ju värd paus strax efteråt... :P 

Vart är du?

Vart är du, du ulliga, söta och kelna katt som vill bo här hos mig och Jonas? Jag är inne på blocket varje dag nu och kollar om det har kommit in några nya kattungar men det är väl inte riktigt säsong just nu. Jag längtar jättemycket efter en ny katt.

Ni som följt min blogg länge vet att min förra katt försvann för längesen och tyvärr slutade den historien med att hon hittades påkörd. Det var fruktansvärt jobbigt och jag blir fortfarande ledsen när jag tänker på det. Men nu känner både jag och Jonas att vi är redo för en ny liten kise och igår var vi och köpte en ny transportbur så vi kan hämta dig, vem du nu är, när det blir dags.

Idag var min sista dag på praktiken, tyvärr blev den väl inte riktigt som planerat eftersom min handledare var sjuk så jag kunde inte få min slutbedömning. Hon ska ringa mig på måndag så får vi bestämma någon dag när jag kan få den istället. Nu ska jag istället skriva hemtenta en vecka vilket jag kanske inte riktigt ser fram emot. Jag känner att jag har blivit lite lat nu under julen och jag har faktiskt inte jättestor motivation att börja nästa termin, eftersom jag vet att den kommer blir tuff med mycket plugg. Men förhoppningsvis vänder det när jag kommer igång och får träffa kompisarna igen.

Nu blir det mys i soffan en stund innan sängen kallar på mig.

Gott Nytt År!

Gott nytt år till er alla! Jag hoppas 2010 kommer blir ett fantastiskt år. Nyårsafton tillbringade jag och Jonas tillsammans med våra vänner Liza och Jonas. Det var mycket trevligt. Vi träffades runt 18.00 och lagade middagen tillsammans. Så här såg menyn ut:

Bruschetta med tomat och basilika

***

Örtfylld kycklingfilé med fetaost och råstekt potatis, kall sås

***

Vit chokladmousse med limemarinerade jordgubbar

Det var jättegott! Sedan spelade vi spel hela kvällen fram till halv 4 med ett litet avbrott där vid tolvslaget då vi gick ut och såg raketerna, drack lite champagne och rökte en cigarr. :)

RSS 2.0