En dag på regementet

I lördags var jag ju på regementet på en slags "respektive-dag" då vi flickvänner fick testa på att skjuta och att åka vagn. Det var ganska kul faktiskt att få testa på det som J gör i veckorna. Dock var det lite nervöst bland alla tjejer när det skulle skjutas. Ingen vågade riktigt börja så jag sköt det första skottet. Sedan kom det igång och jag tror de flesta tyckte att det var lite spännande. Kändes dock konstigt precis innan att det faktiskt var ett skarpladdat vapen jag höll i min hand och att jag låg bland massa andra personer med laddade vapen som jag aldrig träffat innan... Märklig känsla! Vi fick skjuta två magasin var men tyvärr visste man ju inte om man träffade eller inte, det hade jag velat veta. Sedan fick vi åka vagn (strf9040C, j:s tilläggskommentar..). Det var trångt, skumpade j*kligt mycket och hjälmen, som man var tvungen att han på sig, for hit och dit eftersom den var alldeles för stor! Kändes lite som att åka berg-och-dalbana, vilket jag älskade när jag var liten men efter att jag blivit vuxen så mår jag mest illa, vilket jag också gjorde...J däremot tyckte det var höjdpunkten på dagen! Tror också att han blev lite stolt över mig för att jag lärde mig ladda och skjuta en ak5:a...


På kvällen serverades det sedan middag i officersmässen och i baren såldes det öl. Vilket resulterade i en mycket trevlig kväll där man fick lära känna hans arbetskamrater och deras tjejer lite bättre. Det känns alltid skönt att ha lite koll på vilka det är han jobbar med och vilka han kommer åka iväg med då hans jobb är lite speciellt.

"När man talar om trollen..."

Jag skrev ju i förra inlägget att jag hoppades att jag skulle få jobb i sommar och bara några timmar senare ringde en avdelning inom psykiatrin och erbjöd mig jobb. Skönt att ha det klart! Jag ska va på samma avdelning som jag hade min praktik i höstas.

Åhhhh...

...vad det är tråkigt att plugga till tenta. Speciellt när det handlar om statistik! Istället gör man en massa annat, t.o.m att betala räkningar är roligare.. Jag har iaf skickat iväg ännu en jobbansökan och det är ju ändå något vettigt. Hoppas jag får nått jobb denna sommaren annars blir det skralt i kassan....!

Imorgon ska jag till regementet och kolla hur Jonas bor i veckorna och träffa de andra soldaterna och deras respektive. Jag hoppas det blir roligt och att man träffar någon annan trevlig flickvän som man kan dela erfarenheter med när Jonas ska iväg. Annars har jag ju alltid min "gräsänkevän" Anna :) Jag har nog inte skrivit det innan men J kommer åka till Afghanistan denna våren.. Ska "bara" vara borta 2 månader men det är ju ett orolig land och det känns lite jobbigt.

Vuxenpoäng

Igårkväll lagade jag för första gången en söndagsstek. Och det blev riktigt gott! Såsen blev kanske inte som mormors men helt okej och jag har ju några år på mig att öva. Riktigt stolt över att jag lyckades! :)

Köpte dessutom ny telefon i helgen! Så nu är jag med i "smartphone-gänget" :) Ska ju gå att blogga via telefonen men det har jag inte riktigt fattat hur man gör än...

Vill också skryta över min duktiga sambo som klarade den teoretiska delen av jägarexamen i lördags! Med tanke på hans jobb borde ju inte det praktiska bli några problem men det skulle vänta några veckor till innan uppskjutning. Men jag ser fram emot en älgstek till hösten!

"Skaka rumpa"

Jag hittade en video på youtube som visar ett träningspass med Zumba till en av låtarna som vi tränar till. Dessutom var klippet ganska roligt, speciellt när killen släpper loss ordentligt och viftar med handduken ;) Det är alltså detta jag håller på med 2 kvällar i veckan!



RSS 2.0