Ett nytt kapitel har börjat

Så, nu har jag lämnat ifrån mig nycklarna till den gamla lägenheten. Besiktningen var ju inget att oroa sig för. När jag kom dit låg där en lapp på diskbänken om att han redan varit där och kollat och att allt var bra, med 3 utropstecken :) Och så låg där ett kuvert som jag skulle stoppa nycklarna i och lägga i deras brevlåda. Var nästan lite sorgligt att lämna lägenheten för gott. Det var ju trots allt min första, egna lägenhet (om man inte räknar den i London men den delade jag ju med 8 andra..)

Men nu börjar ett nytt kapitel. Ett litet sådant iaf för den stora sagan börjar inte förrän när Jonas kommer hem på riktigt :) Som jag längtar efter den dagen!

Köket

Mamma stannade en natt längre och hjälpte mig få ordning i köket. Nu är det så gott som klart. Några smågrejor som behöver införskaffas bara och lite tavlor. Jag planterade för första gången i mitt liv igår så jag måste säg att jag blev lite stolt över mig själv, haha. Det blev en kruka basilika och en kruka persilja i köksfönstret. Nu blir det intressant om jag lyckas hålla liv i dom med. Om man ser tillaka på min historia med växter bådar det inte gott..jag har t.o.m lyckats ta död på kaktusar, då är det illa!

Nu sitter jag här själv igen i min stora, tysta lägenhet och har lite svårt att hitta motivationen att fortsätta få ordning i de andra rummen. Känns hopplöst när vi inte har rätt möbler än och dessutom inget förråd så det står massa lådor här som jag inte vet vart jag ska göra av. Men jag måste ringa mitt hyresbolag imorgon och fråga hur jag ligger till i kön till ett förråd. Konstigt att det inte ingår i lägenheten!

Jag får väl bjuda på lite bilder på köket nu när det är fixat med. Jonas har ju aldrig ens vatt i hans framtida hem så jag hoppas han blir nöjd :) Men så är det när man inte är hemma, då har man inte så mycket att säga till om ;) Det är bara en vecka kvar tills han kommer hem nu, jag längtar!!


           

Första natten

Första natten i lägenheten gick väl sådär..Vaknade klockan 3 och kunde sen inte somna om. Vid 5 gick jag upp och diskade och packade upp lite i köket istället. Sen fick jag spel på fläkten i badrummet som låter nått fruktansvärt så jag klättrade upp och skruvade in den rejält! Borde inte bli allt för fuktigt ändå för det är fortfarande lite utsug och så kommer ju dörren alltid stå öppen eftersom katten har sin låda där inne. Vid 8 gjorde jag ett nytt försök att sova några timmar men jag var nog inte så mycket piggare när jag vaknade igen. Då var det dags att börja flyttstäda i min gamla lägenhet.

Mamma var snäll att komma upp och hjälpa mig. Så från klockan 11 till klockan 8 på kvällen städade vi! Och inte blev det klart heller...utan imorse gick vi upp tidigt och städade det sista. Fy fan säger jag bara!! Att det kan ta sån tid fast att lägenheten var så liten! Har besiktningsmannen något att klaga på blir jag förbannad. Vi har gnott varenda liten yta och vrå.

I eftermiddag ska jag försöka storhandla för så lite pengar som möjligt. Det är ganska skralt i kassan och det är ju inte så konstigt eftersom jag inte har jobbat något i sommar. Jonas undrade vart pengarna som han förde över till mig har tagit vägen men dom har fått betala hyran på släpet och vårt nya köksbord. Jag undrar om man får pengar från CSN redan i augusti eller om man måste vänta till september...någon som vet? Jaja, det ordnar sig alltid :)

Flyttat

Idag gick flytten! Pappa, Lena och min kusin Christian kom upp för att hjälpa mig. Vi hämtade släpen vid tolv och började packa ut direkt. Typiskt nog så slutade hissen funka mitt i alltihop men vi ringde ett nummer så kom det dit 2 killar och fixade den :) Dock så finns det ju ingen hiss i den nya lägenheten så här blev det till att bära upp till tredje våningen. Det tog knappt 2 timmar att lasta ut allt och sen tog det knappt en timme att bära upp det i nya lägenheten. Så det var skönt! Påvägen upp till mig svängde dom inom Ikea också och fixade ett köksbord till mig. Det tackar jag för!

Nu sitter jag i nya lägenheten och snackar med Jonas på msn. Han är på den irländska campen denna veckan för att se hur dom jobbar. Så det blir inga telefonsamtal på en vecka nu. Katten smyger runt och är rädd.. Stackaren, men jag hoppas det blir bättre till imorgon. Undrar hur det kommer bli att sova här i natt..  Jag bjuder på lite bilder i nya lägenheten, dock så är det ju saker överallt just nu men ni får ha överseende.

          

Imorgon kommer mamma hit och ska hjälpa mig att flyttstäda i den gamla lägenheten. Skönt att jag slipper göra det själv. Nu blir det mys i soffan, orkar inte börja packa upp utan det får jag ta imorgon.

Snart dags för flytt!

Igår kom Erika upp och hälsade på mig. Vi hade en mysig pizza- (läs kebab) och filmkväll, spelade lite kort och snackade skit. I förmiddags hjälpte hon mig att bära bort en del kassar och annat till den nya lägenheten. Jag ska ju bara flytta lite längre upp på gatan. Så imorgon när den riktiga flytten går så bir det inte lika mycket att bära på, skönt :) Tack Erika!

Katten går runt här bland alla sakerna och undrar vad som är på gång. Stackaren har fått flytta med mig 2 gånger redan så detta blir tredje gången för henne. Men jag hoppas att hon också kommer tycka att det blir skönt med en större lägenhet så hon kan springa runt på en större yta.

Nu har jag packat ner allt utom sakerna i köket och badrummet. Så det är väl egentligen bara till att sätta igång med det. Smart som jag är, så har jag köpt en värmbar fiskgratäng som jag ska ha till middag ikväll så att jag verkligen kan packa ner allt annat förutom en gaffel och ett glas. Jag behöver inte ens en tallrik eftersom jag kan äta direkt ur förpackningen. Smidigt :) 

Yes!

Ville bara meddela att jag lyckats få igång datorn igen :) Får se hur länge den funkar denna gången... Men ingen fara med bloggen alltså ;)

Weeeiihoo :)

Igår kunde jag äntligen hämta ut nycklarna till nya lägenheten! Gick dit efteråt och satte mig mitt på vardagsrumsgolvet för att känna in mig, det kommer nog bli bra :) Tapeten på badrummet var inte så hemsk som jag kom ihåg den heller ;) Tyvärr så tog dom inte upp tapeten i sovrummet i besiktningen, den ser nämligen för hemsk ut. Det är några som bott där tidigare för längesen som spacklat på väggarna typ överallt och sen målat över med en ljusblå färg så att det lyser igenom.. Men enligt hon som jag snackade med igår så måste jag ta upp det med den som är områdesansvarig och hon är ju naturligtvis på semester nu. Men jag är iaf glad att jag fått nycklarna och att flytten kan gå på måndag som planerat! :)

Men naturligtvis när det händer något bra så händer det självklart något som är mindre bra... Min dator har lagt av helt nu så det kommer nog bli lite dåligt uppdaterat här på bloggen den närmsta veckan. Just nu sitter jag på bibliotekets dator. 

Det hände dock något annat väldigt trevligt igår! Det kom ett blomsterbud till min dörr med blommor från min älskling :) Tack så mycket Jonas! Så här fina var dom:



  

Jag blir så trött...

Jag ringde mitt hyresbolag imorse för att fråga när jag kunde komma och hämta nyckeln till den nya lägenheten. Bara för att få veta att de inte kan lämna ut nyckeln i förtid om jag inte har ett skriftligt intyg på att han som bodde där innan tycker att det är okej! Det var det dummaste jag hört! Jag vet ju att han redan har flyttat ut och att den är slutbesiktigad eftersom han hörde av sig och sa att det gick bra att flytta in när jag vill nu. Jag frågade om det inte gick bra att dom bara ringde upp honom och frågade, men nej, det var tvunget att vara skriftligt...

Så jag fick ju ringa han som bodde där innan och be snällt om att få ett skriftligt intyg. Han sa att han skulle fixa det. Tack gode för att han har varit så tillmötesgående! Jag hoppas bara han hinner skicka iväg det idag så jag kan hämta nyckeln imorgon. Det blir nämligen kris om jag inte kan flytta på måndag eftersom det är den enda dagen pappa kan hjälpa mig och sen måste jag hinna slutstäda min gamla lägenhet innan fredag, då den ska besiktigas! Så håll tummarna för mig att allt kommer gå vägen!

Nu borde jag verkligen börja packa ner mina saker!

Öland

Idag kom jag hem efter helgen på Öland med två klasskompisar, Liza och Sandra. Liza bor på Öland så vi camperade hos henne,

I lördags hade Liza lyckats sätta upp oss på en gästlista till en vip-fest som Absolute Vodka anordnade på Strand för att lansera sin nya smak Mango. Så det blev en trevlig kväll med gratisdrinkar :) Vi fick även höra en gissning om vad nästa års smak kommer bli, men det är väl lite hemligt ;)


På söndagen gjorde vi en liten roadtrip/utflykt till norra Öland. Ett av stoppen var vid denna kvarnen. Tyvärr hade vi inte så bra väder men det var trevligt ändå!


Långe Erik.


Vi struntade i att gå upp i fyren utan gick en sväng vid vattnet istället och fikade på medhavd matsäck.


På hemvägen stannade vi vid glassgården.


Vi köpte varsin sådan här glass i vilken man fick en Tia-lott. Liza hade turen att vinna hela 10 kronor! :)


Jag fick även prova Ölandska kroppkakor som jag aldrig ätit innan. Och de var faktiskt ganska goda men mäktiga!


På kvällen gick vi ut på Strand igen. Vi förfestade lite hemma hos Liza innan och spelade ett roligt spel som heter "Veckans värsta".


Det var min helg i bilder. Avslutar med en bild på Lizas söta hund Chila :)

Utmattad

Det är några dagar sen jag kom hem från lägret nu och det känns som att jag har sovit nästan dygnet runt...Men det behövdes nog! Har blivit några slappa dagar vid stranden med och brännan den börjar arta sig nu :)

Ikväll blir det nog bara lugnt med en pizza framför tv:n. Måste hinna packa ner alla mina saker med för imorgon bär det av till Öland och på måndag ska jag tillbaka hem för att packa ner hela lägenheten.. Flyttar ju om 2 veckor :) Ska bli såå skönt att få mer plats!

21 dagar till Jonas kommer hem. Hade helst sett att det var för gott då. Börjar tröttna på avståndet nu!

Hällevikslägret

Vaknade imorse av kajorna och var säker på att jag fortfarande låg på logen med 35 andra personer. Kändes lite tomt när jag insåg att det bara var jag i rummet. Det har nu gått 2,5 vecka sen jag senast skrev och det har varit väldigt händelserika dagar! Hällevikslägret är ett läger för barn i åldrarna 9-13 år. Det brukar vara ca 300 barn och 70 ledare och funktionärer. Det var mitt första år som ledare och jag måste säga att jag är imponerad av att man kan få ett läger med så många människor att fungera så bra som det har gjort.  
 
Dagordning 
07:50     Revelj - Tvätt (Morgondopp i havet)
08:30     Korum/Samling (Hissa flaggan, sjunga, uppmärksamma födelsedagsbarn)
08:45     Frukost - Städning
09:30     Ledarsamling (genomgång av danserna vi skulle lära barnen och även de vi framförde på lägerbålen)
09:50     Kolonnmöte
10:00     Dans
10:45     Övnigspass 1 (bad, gymnastik el. lek)
12:00     Lunch
12:30     Lägerbålsträning
13:00     Tyst timme (en av de bästa tiderna på dagen ;) )
14:00     Övningpass 2 (bad, gymnastik el. lek)
15:15     Övningspass 3 (bad, gymnastik el. lek)
16:30     Middag
18:00     Frivilliga övningar (fotbollsturnering, ledarvolleyboll mm)
20:30     Korum (hala flaggan och sjunga john blund)
20:45     Aftonmål - Kvällstvätt (Kramrundan: fantastisk underhållning för ledarna)
21:30     Tapto (alla inne på logen)
21:45     Tystnad

Ungefär såhär har alla dagar sett ut med några undantag. På tisdagar och fredagar var det lägerbål vilket innebar att barnen kunde få uppträda inför alla andra och deras familjer var även välkomna att titta. Första lördagen var det simtävlingar och första söndagen (lillsöndagen) var det friidrottstävlingar. Sista söndagen (storsöndagen) var det stor uppvisning med alla 300 barn och ca 40 ledare då vi dansade alla danser vi lärt oss under veckorna. Sedan var det dags för barnen att åka hem. Nästan alla barn på vår loge grät och ville stanna kvar, det får man väl ta som ett gott betyg :) Tyvärr tog jag inte så många bilder men jag hoppas att en av de andra ledarna kommer skicka över sina bilder till mig så jag kan visa er några stycken. För att sammanfatta har det varit 2 roliga, påfrestande och händelserika veckor. Och som det känns nu kan jag mycket väl tänka mig att komma tillbaka nästa år!

RSS 2.0