Dags för praktik

Idag har jag varit på introduktion på min nya praktikplats. Det kändes faktiskt riktigt bra! Vår huvudhandledare verkar suverän! Imorgon får jag träffa min ena bashandledare och jag hoppas han kommer vara bra också! Då kastas vi in i arbetet direkt med en egen patient. Jag kommer att vara på en ortopedavdelning där det kommer finnas både planerade operationer och akuta. Just nu känns det väldigt intressant så jag hoppas det kommer kännas likadant efter första "riktiga" praktikdagen. Studenterna som varit där före oss hade skrivit en plansch där det bl.a. stod "Första veckan är värst, det blir bättre" så jag ska försöka tänka på det när jag känner att allt är kaos och jag har 1000 saker att komma ihåg ;)

Längtar!

Åh idag har jag längtat jättemycket efter Jonas! Kan bero på att vi varit lediga och att jag inte har haft så mycket att göra... Tankarna brukar dra sig bort mot Afghanistan då...Men fick ett långt fint samtal idag från honom! Mysigt! :)

Dags att söka jobb?

Jag tar ju alltså examen i januari. Och hela tiden frågar folk om man fått jobb redan... Jag som har tillräcklig ångest redan över att jag snart är klar.. Idag har jag iaf tagit mig själv i kragen och skrivit CV, personligt brev och t.o.m sökt 3(!) olika jobb! Det kändes jättekonstigt måste jag säga, kan inte fatta att jag snart är klar sjuksköterska! Men tillbaka till jobbsökandet...att skriva personligt brev måste vara bland det svåraste och tråkigaste som finns.. Man måste skriva att man är så himla bra på allt men samtidigt inte låta klyschig..Svårt det där! Det kommer nog bli en hel del jobbsökande till den närmsta framtiden men just nu orkar jag inte skriva fler...

Thailand

Jag och J pratade innan han åkte om att vi skulle resa till Thailand i januari för att fira min examen och att han kommit hem! Ingen av oss har varit där innan så det blir spännande. För bara en liten stund sen bokade jag resan. Fy f*n va skönt det ska bli! Jag längtar massor. Vi valde ett "lugn o ro" hotell som ligger precis vid stranden. Det kommer bli underbart :) När vi är iväg ska Jonas syster bo i vår lägenhet och passa katten, vilket vi är tacksamma för! Thailand here we come! (ja om några månader då ;) )

Grupparbete

Idag har jag varit hemma hos en klasskompis för att vi skulle försöka slutföra ett grupparbete. Vi var 7 tjejer som var måttligt roade av uppgiften och försökte muntra upp oss själva med kakor, godis och läsk. Sockerkicken gjorde nog snarare att det spårade ur fullständigt och vi satt mest och snackade och skrattade hela eftermiddagen. En trevlig dag blev det iaf trots att inte så mycket vettigt blev gjort..

Ikväll har en kompis varit hemma hos mig. Vi har lagat mat och kollat på desperate housewives, trevligt! Vi lagade kycklingsoppa. Första gången jag gjorde det och det var riktigt gott! Receptet hittades på Arlas hemsida. Jag kan rekomendera det!

Gula bandet

I fredags fick jag hem ett brev där det låg två sådana här pins:




Jag är stolt över dig Jonas! Och stödjer dig och alla andra soldater till 100 %. Vill ni som läser också stödja kan man beställa sådana här på fredsbaskrarnas hemsida.

Afghanistan

Det har varit en tung vecka.. Igår åkte J till Afghanistan. För 2,5 vecka sedan fick vi reda på att han skulle dit. Ganska kort tid att förbereda sig mentalt...Men jag vet ju vad det är han jobbar med så det kom ju inte som en fullständig överaskning. Men det gör det inte lättare att vinka av honom...många tårar blev det. Många tankar från hans förra mission kom också tillbaka. Jag tittade tillbaka i bloggen och läste om dagarna innan han kom hem från Kosovo och kunde minnas vilken glädje det var när jag fick träffa honom igen! Den glädjen får jag försöka hålla fast vid och längta till igen!

Han kommer att vara borta till julafton ungefär. Detta är alltså inte en hel mission han kommer att göra utan de kommer att stödja de nuvarande soldaterna där nere. Vi har inte fått reda på någon bestämd dag då de kommer hem eftersom de inte själva kan veta om deras uppgift förlängs. Självklart har jag redan räknat ut ungefär hur många dagar det är och gjort en nedräkning i min almanacka.

För en stund sen fick jag mitt första samtal från honom. Han hann inte prata så länge för de skulle jobba men han ville bara höra av sig för att säga att resan gått bra. När vi lagt på kom tårarna... Men jag samlade mig ganska snabbt. Glädjen av att fått höra hans röst var större. Jag tror att det hjälper att vi varit med om en mission tidigare! 

Ps. Jag har uppdaterat lite i bloggen med två nya kategorier där jag samlat alla inlägg från förra missionen under "Kosovo" och kommer lägga de nya inläggen rörande denna resan under "Afghanistan".

RSS 2.0