Carolines och Jennys bröllop

Bröllopet var underbart och brudparet var fantastiskt fina! Vigseln hölls utomhus och vi hade tur med vädret trots något regnstänk.




Vigseln
        

  

Middag, tal, lekar osv.
        

Första dansen samt bröllopstårtan.
        

     

Fest, dans och roligheter.
        

        

Far och döttrar samt kär syskonbild ;)
     

Vår roliga kusin Roger.



Nollningen är i full gång!

Nollningen för de nya studenterna är i full gång här denna veckan! Igår skulle lärarstudenterna spela såpabandy. Alltså bandy på en presenning som de hällt ut såpvatten på. Med andra ord: HALT! Tyvärr hann vi inte se så mycket eftersom vi skulle ha föreläsning. Men jag kan tänka mig att det såg mycket roligt ut!


När vi sedan gick hem igår så såg vi 2 killar som hoppade i och tog ett dopp i dammen....Fy fasen, den är INTE fräsch!!! Jag hoppas verkligen att de inte råkade få något i munnen för då blir det nog till att ligga magsjuk en vecka!

Idag hade vi redovisning av vårt grupparbete. Det gick bra och vi blev alla godkända, skönt! Nu ska jag packa ihop och åka till "hembyn" i helgen. Det vankas ju bröllop och det kommer bli riktigt roligt. :) 


1 vecka

Det är nu en vecka sedan Jonas åkte tillbaka. Det känns som att det har gått mycket längre tid men det är väl för att veckorna segar sig fram nu när han inte är hemma. Igår fick jag ett sms från honom där det stod att nu var det en dag närmre tills han kom hem. Och det stämmer ju, varje dag när jag går och lägger mig så kommer jag ett steg närmre att få träffa honom igen.

Idag är det föreläsningar hela dagen! Det kommer bli segt att sitta och lyssna de sista timmarna... Jag hoppas dagen idag och förmiddagen imorgon kommer gå fort så det blir helg!

Grupparbete

Skolan började intensivt. Grupparbete andra dagen och det ska redovisas på fredag. Igår satt vi hela dagen i biblioteket för att försöka få det mesta färdigt men det tog tid! Idag ska vi försöka få det sista färdigt hemma och sen maila in det till en tjej som ska sammanställa det. Sen blir det föreläsningar hela dagen imorgon så då finns det ingen tid. Jag hoppas på en lugnare vecka nästa vecka!

Förresten så är det en kille som vill byta praktikplats med mig, och jag säger inte nej! Även om jag byter med honom får jag åka en bra bit men inte 1,5 timme med buss iaf! Istället går det tåg som tar 40 min. Jag hoppas det går att ordna!

Nej nu är det  väl bara till att sätta igång med grupparbetet så jag har resten av dagen till något annat. Ps. 64 dagar kvar!

Möhippan som blev succé!

Så nu tänkte jag lägga upp lite bilder på möhippan som gick av stapeln för några veckor sedan. Det är alltså min kusin Caroline som ska gifta sig med sin stora kärlek Jenny. Därför hade vi en gemensam möhippa för dom båda. Hela dagen var upplagd som en slags tävling dom emellan. De tävlade i olika smågrenar som vi döpt till lite obscena namn...  Känsliga läsare bör inte läsa programmet!

Dagens program


Vi anländer vid 12.00 och de blir mycket förvånade.
     

Utklädda och fina!
  

Nr 1 och nr 2 på programmet.
  

The girls


Nr 5 och nr 3 i programmet.
        

Nr 9 och nr 4 i programmet.
  

Avslutar med min andra kusin Sandra, jag själv och min syster i vår snyggaste pose! ;)
  

Skolstart

Så var det dags att börja skolan igen. Vi börjar om en halvtimme med introduktion till våra nya kurser och sen en föreläsning fram till lunch, efter lunch är det en del information om olika saker. Det kändes ganska segt när klockan ringde idag, jag ville inte riktigt gå ur min varma säng. Men det är väl bara till att vänja sig nu. Uppdaterar senare hur det gick. 

Lovade ju att uppdatera så nu gör jag det. Finns inte så mycket att säga egentligen, det kändes helt okej att vara tillbaka. Kul att träffa kompisarna igen :) Redan imorgon börjar vi med ett grupparbete som ska redovisas på fredag så det blir ingen lugn start direkt.

På lördag ska jag på bröllop så funderar på att gå och sola för då vill jag vara brun i min klänning! Ska försöka lägga upp bilder från möhippan med så snart som möjligt!

Blocket är super!

Jag fick ju mina gamla skolböcker sålda för några dagar sedan genom blocket. I förrgår la jag ut min gamla soffa i en annons också. Fick 6 svar och sålde den igår morse, snabbt och lätt! Skönt att bli av med den så jag kan få plats med Jonas skrivbord som kommer med hans föräldrar i september.

Igår var jag på årets första kräftskiva, det var riktigt trevligt. Jag älskar kräftor!

Idag har jag rest vidare till min kusin i Helsingborg. Skönt att hålla sig sysselsatt nu precis i början när Jonas åkt. Ikväll var vi nere i stan och tittade på ett event som Red Bull anordnade. Det var folk från hela världen som tävlade i Parkour/Freerunning. Var fräckt att se, dom var riktigt duktiga!


Önskar du var här

Tycker dagen segar sig fram. Har inte gjort ett skit... Suttit vid datorn, ätit, kollat på tv, suttit vid datorn igen, druckit kaffe, kollat på tv, ätit igen, suttit med datorn i knäet samtidigt som jag kollat på tv.. Fattar inte att de 2 veckorna gick så fort. Veckorna går aldrig fort när man vill att dom ska göra det.. Önskar att vi kunde fått en vecka till! Önskar att vi inte haft dom smågrälen som vi hade när du var hemma. Jag hade den diskussionen idag med en annan tjej som har sin sambo i Kosovo att det blir så intensivt när dom väl är hemma. Det finns en press på en att allt måste vara supermysigt och "sväva-på-moln-känsla" hela tiden (pressen sätter man förmodligen på sig själv). Det är inte alltid så, allt blir inte som man har tänkt sig alltid. Självklart har vi haft det supermysigt också, missförstå mig inte, vi har haft 2 fantastiska veckor tillsammans! Men ibland blir man irriterad av olika anledningar. Det bästa är väl att vi vet att vi älskar varandra och vill leva ihop! Och det måste ju ändå vara bättre att vara lite irriterad ibland än att undertrycka allt och sedan explodera en dag. Att vi har klarat av den här situationen så länge är väl ändå något slags bevis på att vi är menade för varandra och jag vet att vi kommer att klara resten av tiden också fast att det kommer att gå upp och ner. Jag älskar dig Jonas! Nu börjar nedräkningen på riktigt!


Ensam igen

Så var jag ensam igen. Jonas gick precis utanför dörren och jag bröt ihop för en kort stund. Samlade mig ganska snabbt igen, vill inte gråta mer men jag vet att det kommer att bli en jobbig dag idag. Samtidigt vet jag att det nu var sista gången som han lämnade mig för att åka iväg men det är också den längsta perioden. Har inte räknat exakt på dagarna men det ligger någonstans precis över 70 tror jag. Ska räkna i almanackan sen så jag kan börja kryssa av dagarna. Denna gången är det också extra ensamt eftersom jag fortfarande inte fått tillbaka min katt. Det är nu 2 veckor sedan som Saga försvann och jag får väl börja inse att jag aldrig kommer att få se henne igen. Det känns fruktansvärt tungt! Hon var en väldigt speciell och egen katt men jag älskade henne för den hon var!

Igår fick jag erbjudande om att vara med i programmet Debatt på SVT som ska sändas ikväll. De ville komma i kontakt med anhöriga till soldater i utlandstjänst men eftersom programmet skulle handla om situationen i Afghanistan känns det inte som att jag har tillräcklig koll eftersom Jonas befinner sig i Kosovo. Frågan är hur dom kommer att vinkla programmet, det ska bli intressant att se ikväll.

Ny soffa!



BIlden är långt ifrån bra men soffan blev jättebra! :) Det började dock inte så bra när vi insåg att det inte fanns någon monteringsbeskrivning. Som vanligt ville jag ta det lugnt och vara säker på att vi visste vart allt skulle sitta innan vi började, och det var lättare sagt än gjort! Efter några hetsiga diskussioner senare när vi till slut bestämde oss för att vi hade allt på det klara så insåg vi att vi behövde en borrmaskin, vilket vi inte äger...Då kändes det rätt uppgivet men som tur var hade en kompis till mig en som vi fick låna. Så det blev en tur in till stan för att hämta den och sen hem igen och sätta igång med monteringen. En timme senare kunde vi provsitta vår nya soffa, underbar! :) 

Jonas med borrmaskinen i högsta hugg.

Det börjar dra ihop sig...

Imorgon är det sista dagen innan Jonas åker tillbaka. Jag vill inte tänka på det men det är svårt att låta bli. Det kommer bli den längsta perioden för oss och det lär inte bli lätt med tanke på hur det har gått upp och ner de tidigare perioderna. Det bästa med att han åker är att det är sista gången, nästa gång han kommer hem blir det för alltid! Jag hoppas att jag kommer kunna hålla mig sysselsatt, men på måndag börjar skolan så då kommer man väl in i rutinerna igen.


I förmiddags ringde EM möbler och sa att soffan var redo att levereras, den kommer imorgon i delar som ska monteras. Då ska jag och Jonas försöka hålla sams när vi ska sätta ihop den :) Vi vet båda hur det kommer att sluta..Jonas vill sätta igång direkt och skruva och hålla på och jag vill ta det lite lugnare för att vara säker på att det blir rätt från början. Men det kommer bli superfint!


Idag fick jag mina gamla skolböcker sålda till en tjej som ska börja läsa nu i höst. Skönt, det innebär att jag kan köpa några av de nya böckerna som jag behöver denna terminen. Nu ska jag gå och pyssla lite i lägenheten. Ha en mysig kväll!


Ny dator

    


Den här lilla skönheten är numera i min ägo! :) Köpte den igår för lite sparade pengar. Min förra dator har ju inte riktigt velat fungera sen den gick i sönder första gången. Så nu tyckte jag det var dags för en ny. Ville ha en liten dator som jag kan ta med mig överallt, vi har ju ändå Jonas dator också om man behöver bränna skivor eller behöver mer prestanda för en film eller liknande. Nu kan jag inte sluta pilla på mitt nya inköp och jag och Jonas sitter och bråkar om vem som ska ha internetsladden ;) Får skaffa en router senare.

Dagens roligaste igår på Willys var när vi skulle köpa nektariner. Vi stod och valde mellan nektariner eller persikor och skulle komma fram till vilka det är som är ludna. Så sa jag högt och tydligt: "Jaja, vill du ha med eller utan luder..." När jag kom på vad jag sagt skämdes jag en stund och sen fick vi skynda vidare till mjölken istället ;)

Idag har vi varit och provat ut sängar på IKEA. Det konstigaste är att jag som är mycket mindre än Jonas vill ha en fast och han vill ha en medium. Men det blir säkert bra, får se om vi beställer dom nu i dagarna eller väntar tills han kommer hem på riktigt. Sen bråkade vi en stund om vad vi ska ha för färger i sovrummet utan att komma fram till något klokt så det får vänta ett tag. Självklart räddades middagen på IKEA och Jonas var hungrig som en varg! Hans argument var att man får äta mycket när man är ledig... Den ena äppelkakan är ju dock min men han satte i sig 20 köttbullar med potatis och sås, en chokladmousse och äppelkaka med vaniljvisp och kaffe. ;)


“En busschaufför, en busschaufför…

...det är en man med glatt humör!" Iaf han som vi mötte för några dagar sedan. Det måste ha varit världens bästa busschaufför. Igår mötte vi dock hans raka motsats! Både jag och Jonas har åkt med henne innan då hon har varit ganska otrevlig men igår tog det ändå priset. Bussen kom in ganska tidigt men på displayen stod det att bussen ej var i trafik så vi ställde oss i kön för att ändå fråga om det var den bussen vi skulle med. Två personer framför oss stod en kille som ville ha en ungdomsbiljett. Busschauffören frågade surt hur gammal han var och han svarade 18. "Jaha, du får väl en ungdomsbiljett då men egentligen ska du betala för vuxen." Vilket är lite märkligt eftersom man åker på ungdom tills man fyller 19...! Sen var det en annan kvinnas tur, hon räckte fram en biljett från en tidigare buss och busschauffören granskade den länge och väl. Kvinnan antog att det var okej och började gå bakåt i bussen då busschauffören skriker "NEJ! Den här är inte giltig! Du måste betala!"


Sedan var det vår tur och Jonas frågade om bussen var nummer 7, eftersom det fortfarande inte hade kommit upp vart bussen skulle gå. Hon svarade surt "Nej det är det inte." Vi gick ut igen och väntade ca 1 minut när det äntligen kom upp på bussen vart den skulle gå och naturligtvis så var det ju bussen vi skulle med men det är så att på lördagar byter 7:an nummer till 5:an. Vi gick på igen och jag skrattade lite och sa att det var ju visst denna bussen vi skulle med. Fick till svar att detta var minsann inte 7:an, jag svarade att det är det ju visst, bara det att 7:an byter nummer till 5:an på lördagar. Busschauffören ville inte erkänna sig besegrad utan glodde bara surt på mig och återgick sedan till en pocketbok som hon satt och läste. Jag satte ner mitt busskort och fick tillbaka det direkt eftersom vi precis kom från en annan stadsbuss så biljetten blev en övergång. När vi var på väg bakåt i bussen tittar hon upp från sin bok och skriker: "Jaha, och hur betalade du nu då!?" Jonas gick tillbaka och informerade om att vi precis kom från en annan buss och hon blev bara helt tyst. Såhär i efterhand så hoppas jag att boken hon läste var en informationsbok om hur man beter sig mot resenärer och kunder men det var nog knappast det.


Nu ska vi strax med bussen igen och jag hoppas det är en annan busschaufför idag! Vi ska ta en tur till IKEA och kolla på säng och lite andra saker. Ha en trevlig dag allihop!


Veckan på Gotland

Nu är jag och Jonas hemma igen efter en halv vecka på Gotland. Vi anlände i måndags natt, i tisdags var vi och kollade på en soffa och så var vi på Roma-teatern, en teater som ligger utomhus. De satte upp "Så som ni vill ha det" av Shakespeare, en komedi som var riktigt rolig. Vi blev bjudna av Jonas mamma som en försenad föslovningspresent, tack :)

I onsdags gick vi igenom alla Jonas saker, slängde en massa och packade ner det som ska med till lägenheten så småningom. Det var ett tag sen det rummet sett en dammtrasa så det blev en hel del nysande...Sen gick vi och beställde soffan vi tittat ut, den anländer förhoppningsvis i början av nästa vecka. På kvällen var vi med hans föräldrar på "raggarfika". Jonas fick den stora äran att köra hem i fina bilen.

Igår åkte vi ut och hälsade på Jonas faster och kusinen Lotta och hennes 3 barn: Thea, Vera och Charlie. Jonas var stora lekfarbrorn och Veras STORA favorit! När vi åkte hem grät hon hjärtskärande för hon ville inte skiljas från Jonas! Själv fick jag ett jättefint kamerafodral av Charlie som han ritat hjärtan på och klistrat fast "diamanter".

Idag blev det till att gå upp tidigt för att ta båten hem. Och sen en bussresa på drygt 2 timmar. På bussen ville jag fylla på mitt rabattkort för att kunna betala resan men enligt busschauffören kunde han inte fixa det så vi skulle ta det när vi kom fram istället. Så väl framme gick jag bort till chauffören men fick till svar: "Äh, det är ingen fara. Det är ju fredag!" Det kallar jag generöst! Så vi blev bjudna på resan hem som annars skulle kostat 260 kronor!

Här kommer lite bilder från veckan:

Far och son framför Chryslern.




Vi hann knappt anlända innan leken var i full gång.






Favoriten!


Jonas försöker koncentrera sig på nintendo ds samtidigt som Vera hela tiden avbryter med "Jonas, titta på mig!" ;)


Jag var iaf lite omtyckt jag med :)




Aldrig får man vara glad...

Jonas kom hem och jag var gladare än på länge men som vanligt när det händer något bra i mitt liv så händer det också något tråkigt.. Min katt Saga försvann samma kväll som Jonas kom hem. Ingen bra start på leaven! Vi var ute och letade på natten, satte upp lappar, har nu ringt polisen och satt in en annons i tidningen. Tyvärr inga spår än, jag är helt förtvivlad! Vet inte vad jag ska ta mig till om hon inte kommer tillbaka. Det sista som lämnar en är ju hoppet så jag hoppas fortfarande. Läste om en katt i tidningen som kom hem efter 16 dagar och har hört om en annan som kom efter 3 veckor. Det är nu 6 dagar sen hon försvann..

Livet går ju vidare.. och jag har under veckan varit på möhippa och i måndags anlände vi till Gotland. Vi har hittat en soffa som vi ska köpa i eftermiddag, nästa vecka ska vi testa sängar. Bilder från möhippan kommer så fort jag har tid.

Håll tummarna för att jag får tillbaka min katt!!!

"Oh happy day..."

Idag är det torsdag. 19.10 landar planet och efter en mindre taxiresa så är Jonas här! Då ska jag ha middagen redo men jag antar att det blir en del pussar och kramar först. Så nästa gång han ringer mig så kommer det stå "Jonas" i telefonen och inte "dolt nummer".

Nu är lägenheten ren och f'ärdigstädad. Så nu är det min tur ;) Ska hoppa in i duschen och sen får jag springa iväg till affären och inhandla ingredienser till middagen, samt lite god frukost till imorgon.

Hoppas ni alla får en lika bra kväll som jag :)



Samtidigt som jag skrev detta inlägget så ringde han ;) Nu är dom hemma i Sverige!

...och så var det bara en dag kvar.

Imorgon är det torsdag och det innebär att Jonas kommer hem på leave i 2 veckor :) Jag har längtat fruktansvärt mycket! Samtidigt har jag i bakhuvudet att när han åker igen så har vi den längsta perioden kvar...och det kommer inte att bli lätt.  

Mamma åkte hem för en stund sen, hon har varit här några dagar och hållt mig sällskap. Skönt för det har fått dagarna att gå fortare. I eftermiddag ska jag in till stan och träffa en tjej som säljer sin studentlitteratur och hon hade 2 av böckerna jag behöver till hösten. Igår la jag även in 3 böcker själv på blocket och satte upp en lapp i skolan också. Hade varit skönt att få dom sålda så får jag iaf lite pengar att köpa nya böcker för. Förstår inte att det ska va så j*kla dyrt!

Lyckades även boka en tvättid igår med vår elektroniska bricka, riktigt high tech ;) Men man får bara tvätta i 2 timmar vilket innebär att det knappt kommer märkas skillnad i tvättkorgen... Får ta en ny tid direkt efter jag tvättat på fredag. Nej, nu får jag ta och städa lite här hemma så att Jonas får ett positivt intryck av sin nya lägenhet när han kommer hem. Ha det bra allihop!

"Björnen sover, björnen sover..."

Om man kanske skulle ta och gå i ide till på torsdag... Det är bara några dagar kvar innan han kommer hem och som vanligt känns det som att de dagarna går extra långsamt..

Igår packade jag upp ytterligare någon låda och kasse och idag får jag väl ta några till. Sen börjar de ta slut, då är det bara lite möbler, tavlor och hyllor som saknas. Jag ringde förresten hyresbolaget igår och frågade efter ett förråd och vi låg tydligen 2:a i kön så jag hoppas någon kan flytta ut nu i rappet så jag kan göra mig av med alla lådor i sovrummet.

Omtyckt Jonas med mina syskonbarn i knäet.


Så måtte dagarna gå fort nu så jag kan få hem min älskling nångång!

RSS 2.0