Helgen

Det har varit en riktigt bra helg denna helgen! I lördags tog vi lite sovmorgon sedan åkte vi till Kosta outlet för att se om det fanns något billigt att inhandla. Men vi hittade inte så jättemycket faktiskt och det var kanske bara tur eftersom det snart är jul. Men det var roligt ändå med en liten utflykt. Jag köpte iaf en tröja och en klänning och så blev det lite julklappar också. När vi kom hem slängde vi ihop lite tacos och sedan var vi inbjudna till Liza och Jonas för en liten spel- och vinkväll, mycket trevligt!! Söndagen blev därför väldigt lugn, med lite huvudvärk och andra baksmälle-egenskaper ;)

Denna veckan blir det tentaplugg för min del och för Jonas del blir det att söka fler jobb. Vi börjar komma in i sambolivet på riktigt nu och jag tror jag talar för oss båda när jag säger att vi trivs som fisken(arna) i vattnet :)

Eldsjälsgalan

Har en kompis som är nominerad till årets unga ledare i eldsjälsgalan som ska sändas den 30 december i TV4. Är så glad för hennes skull, det är hon värd med tanke på hur mycket tid hon lägger ner som brottartränare. Grattis Josefin! :) Gå in och läs på hennes blogg här.

Sprängt var det här!

Under dagen har det sprängts en del här utanför. Vi hade perfekt utsikt från köksfönstret och balkongen så Jonas lyckades filma och ta lite bilder, kul :)




Dålig start på dagen...

Jag har nästan inte kunnat sova någonting i natt för det har regnat hela natten och det låter jättemycket mot fönsterblecken här hemma.. Framåt morgonen lyckades jag dock somna till men vad händer då? Jo då drar grävmaskinen igång här ute klockan 06.00! De håller på att gräva här ute för att bygga en scen eller något sånt men problemet är att det är en massa stora stenar ivägen som de måste spränga bort så de satte alltså igång att borra hål i stenen så tidigt! Jag får spel! Morgonhumöret var inte på topp...blev lite bättre efter kaffet och nu har jag lyckats vila en stund så jag hoppas att resten av dagen blir bra.

Jonas kommer hem från träningen när som helst nu så jag ska börja med lunchen och sen när vi har ätit ska vi in till stan en runda.

Byta däck

Vi fick behålla bilen ett tag till vilket vi båda är väldigt glada för! Så idag ska vi byta till vinterdäck. Men jag hoppas snön håller sig borta ett tag till.

I helgen var vi hemma och hälsade på min familj. I fredags var jag hos tandläkaren, inga hål och jag fick beröm för min borstning :) På kvällen blev det pizza, vin och Wii hemma hos syrran och barnen. I lördags var det sedan dags för fest hemma hos pappa, mycket trevligt!

Tänker på alla de anhöriga som idag har sagt hej då till sina soldater på ett tag. Önskar er alla lycka till!

Filmstjärna...

Idag i skolan skulle vi ha praktiska övningar och bli filmade! 3 personer skulle vara skjuksköterskor, 3 skulle spela patienter och 4 personer skulle vara observatörer och behövde inte filmas.... Jag med min fantastiska (o)tur blev ju självklart sjuksköterska...Usch vad hemskt det är att se sig själv på film! Att alla skulle sitta och granska filmen efteråt gjorde det ju inte lättare heller. Jag tror att jag hade kunnat lära mig mer om jag hade fått se filmen ensam. Men men nu är det gjort vilket innebär att det är helg för mig, skönt!

Ikväll kör jag och Jonas hem till min mamma för imorgon ska jag till tandläkaren och på lördag är det fest med släkten. Jonas är just nu på stan med några av hans gamla jobbarkompisar från Kosovo så jag ska börja packa och laga mat så vi hinner äta innan vi kör.

Skola

Det är fullt upp i skolan just nu! Vi har massor av grupparbeten och allt är så rörigt eftersom det är olika grupper hela tiden. Jag längtar verkligen tills nästa praktikperiod! Men idag blev jag och min ena grupp iaf äntligen färdiga med en analys av en intervju som vi gjort, känns skönt! Nu får vi bara hoppas att den blir godkänd med men i förra omgången var det bara 1 av 4 som blev godkända så vi får väl se...

I helgen hade jag och fem tjejkompisar cykelfest då vi cyklade runt till alla och festade. Alla skulle bjuda på varsin drink hemma hos sig och något tilltugg så när vi kom till sista anhalten var vi så trötta och mätta så vi orkade inte gå ut ;) Men trevligt var det! Ska försöka lägga upp några bilder från festen när jag har ork nån dag.

Just nu är Jonas hos sin vän Jonas och jag ska snart börja med maten. Sen blir det nog en lugn kväll i soffan framför tv:n. Kanske t.o.m en film. Vi har gått med i LOVEfilm eftersom vi fick ett erbjudande så förra veckan såg vi Max Payne och Righteous kill och denna veckan har vi fått hem Rallybrudar och Defiance.

Vad ska jag blogga om nu?

Det har varit lite dålig uppdatering här den senaste tiden. Men vad ska jag blogga om nu? Det jag har längtat efter så länge har ju slagit in nu...Pappa frågade häromdagen om vi låst in oss den senaste veckan eftersom jag inte hade hört av mig alls sen Jonas kom hem ;) Dagarna rullar på, jag går i skolan och Jonas har börjat söka jobb.

Det är ju väldigt många som bloggar om att de är gravida så jag och Jonas skämtade om att vi kunde blogga om vår längtan efter en katt-bebis ;) Vi har ju bestämt att vi ska skaffa katt men vill vänta tills efter jul eftersom vi ska vara på Gotland över jul och då inte kan ta med en liten misse.

Fick reda på igår att jag blev godkänd på min hemtenta, känns väldigt skönt! Imorgon är det seminarie och sedan skola på fredag igen. Jag längtar till helgen så jag kan ta det lite lugnt igen och dessutom ska jag träffa tjejerna för en liten "cykelfest". Vi ska festa och cykla runt till allas lägenheter eftersom vi ännu inte sett hur alla bor :)

Ny header?

Borde kanske göra en ny header nu när Jonas har kommit hem, jag är ju inte gräsänka längre :) Får sätta mig ner med Jonas i helgen kanske och göra en ny. Han är mycket bättre än jag på bildredigering! Jag kommer ihåg när jag gjorde min nuvarande och hur lång tid det tog!

Idag har jag varit duktig och pluggat inför ett seminarie nästa vecka tillsammans med en klasskompis. Det är lättare att ta sig tid när man bestämmer att göra det tillsammans med någon annan.

Nu ikväll ska Jonas till TV4-huset och bli intervjuad av en kompis till hans mamma som jobbar där. Hon ska intervjua honom om en bild från utlandstjänsten. Det ska sedan användas som ett exempel till en gymnasieklass på hur en intervju kan gå till. Kul :)

Vardag

Tack för alla fina kommentarer på mitt förra inlägg!

Nu har vardagen börjat och jag försöker vänja mig vid att vara sambo. Det svåra är inte att vänja sig vid att Jonas är hemma för det är underbart! Utan det svåra är nu att avsätta tid för att plugga när jag mycket hellre vill umgås med honom...Det är något jag vet kommer bli svårt...

Igår hade vi vårt första tjafs som sambos, naturligtvis handlade det om en struntsak och som tur är så går det inte att vara arg på Jonas speciellt länge ;)

Just nu är han ute och går med en annan Jonas ;) Förhoppningsvis en ny framtida vän. Han tycker det är lite tråkigt att vara hemma när jag är i skolan så det bästa hade nog varit att försöka få ett jobb så fort som möjligt, men självklart har han rätt att vara ledig ett tag nu.

Ikväll ska vi köra till jysk och handla ett nytt lakan och så ska vi hämta ut ett paket som Jonas skickade hem från Kosovo, sedan blir det matlagning och mys i soffan. Jag älskar sambolivet! :)

Nu börjar ett nytt kapitel i vårt liv

Så kom äntligen fredagen den 30 oktober, dagen som jag längtat efter i 7 månader! Dagen började med att jag vaknade 3.30. Lite tidigt för att gå upp så jag låg kvar två timmar sedan gick jag upp, packade ihop mina saker och gjorde mig färdig. Jag och två andra anhöriga gick och åt frukost på ett hotell och sedan tog vi pendeltåget och bussen ut till livgardet. Hela vägen pirrade det i magen och jag längtade så mycket efter att Jonas skulle komma och möta mig och krama mig innan ceremonin som det var sagt. Men som vanligt ändrar försvaret in i det sista så de hade inte tid att komma ut och krama oss innan ceremonin. Jag kan väl inte säga att jag var speciellt förvånad men naturligtvis besviken! Istället fick vi anhöriga stå utanför grinden en kvart och vänta för att sedan ledas in i parken där ceremonin skulle hållas. Där stod de redan uppställda men jag fick syn på Jonas ganska snabbt och han fick syn på mig, det pirrade lite extra i magen och när jag skulle gå förbi så lämnade Jonas uppställningen för att krama och pussa på mig! Hans chef blev inte så glad men det blev jag! Vi kramades en stund och sen fick han gå tillbaka in i ledet igen.

Jag ställde mig tillsammmans med Jonas familj och väntade på att ceremonin skulle vara över så att jag fick krama honom igen. Det var svårt att stå bredvid och se men inte röra... En timme senare hade alla fått sina medaljer och de skulle lämna in det sista så vi anhöriga fick fika så länge. Efteråt åkte jag, Jonas och hans familj och shoppade lite och sedan åt vi middag och hälsade på en av Jonas kusiner och hennes barn. Dagen gick ganska fort och 17.40 var det dags för mig och Jonas att ta tåget hem. Jag gick nog inte mer än två meter från Jonas sida på hela dagen ;)

Vi var hemma vid 21.30, Jonas fick titta runt i lägenheten och sedan gick vi och la oss och pratade. Det kändes jättekonstigt att ha honom hemma och jag kunde inte riktigt förstå att han ska finnas här varje dag nu. Jag kan nog inte riktigt förstå det fortfarande men det känns underbart skönt!

Igår lämnade vi inte lägenheten överhuvudtaget, vi åt god frukost, pratade hela dagen, beställde hem pizza på kvällen och drack champagne för att fira att han är hemma :) Idag har vi gått en lång runda i skogen och storhandlat, jag kan nog vänja mig vid sambolivet ganska fort! :)

RSS 2.0