Operation

Jag har ju just nu min praktik på en ortopedavdelning. Så igår fick jag följa med en av patientern ner till operation, det var en knäplastik som skulle göras. Jag var lite nervös med tanke på min reaktion häromveckan när ett drän skulle dras ut.. Då när dränet drogs ut blev det ett hål kvar in i ryggen och det sipprade ut lite blod, jag blev illamående..Jisses, har jag valt fel yrke eller?! Jag har aldrig haft problem med blod tidigare så jag vet inte vart den reaktionen kom ifrån! Ja iaf var jag som sagt lite nervös inför operationen, lite pinsamt om jag skulle svimma... Men det hela gick faktiskt mycket bra! Trots att de sågade, borrade och hamrade på det där knäet. Intressant att få ha varit med om en operation! Dessutom var det inte så mycket blod eftersom de stryper blodtillförseln vid låret.

Typ såhär såg det ut, jag hade också en sådan där fin mössa på mig :)

(Bild från google)

Anhörigträff

Ja igår var det anhörigträff på regementet där de skulle informera om hemkomst, visa bilder och prata om reaktioner som kan uppstå när de kommer hem. Så jag var uppe tidigt eftersom jag har några timmar att köra. Men vad händer när jag går ut och sätter mig i bilen...? Jo den startar inte!!! Skit, skit, j*vla skit!!! Så det blev ingen anhörigträff för mig... Jättetråkigt! Jag hade sett fram emot det. Dessutom hade de ordnat så Jonas ringde dit direkt från Afghanistan och pratade i högtalartelefon. Så j*vla synd att jag missade det! Han hade tydligen sagt att han saknade mig :) Jag hade sms-kontakt med en av de andra tjejerna där nere samtidigt iaf och fick lite info om vad som hände. Bilar de är fantastiskt bra! När de funkar...


 

 


Fredagsmys

Ikväll har det varit fredagsmys på hög nivå hemma hos mig. Jag lagade god mat (kotlett, rotfrukter i ugnen och gräddsås med svamp), drack ett glas rosé och till efterrätt blev det mjölkchokladmousse. Såsen jag gjorde var underbart god! Nog den bästa sås jag någonsin tillagat om jag får säga det själv :) Svampen var den som jag fick av svärmor, fantastiskt god! Tack :) Det enda som saknades var Jonas....som nu har varit iväg i 45 dagar. Men det innebär också att mer än halva tiden har gått. Jag kämpar på! Imorgon är det anhörigträff på regementet, ska bli kul att träffa de andra tjejerna.


Amanuens och HLR-instruktör

I höst har jag varit amanuens på skolan. Jag fick själv slå upp det ordet på för att få reda på vad det egentligen betyder. Amanuens = "Amanuens kan även vara en student som anställts för att undervisa studenter som inte kommit lika långt i utbildningen." (Wikipedia) Jag har alltså hjälpt andra studenter i de lägre terminerna när de har övat på de praktiska momenten.

Vi som varit det fick igår kväll en kurs som gjorde att vi blev HLR-instruktörer. Lite kul tycker jag, vet inte om jag kommer hålla någon HLR-kurs framöver men det kan ju vara bra att ha på mitt CV :)

Helg

Nu är det helg igen men jag får inte vara ledig. Nej jag ska ha praktik både lördag och söndag. Men det spelar ingen roll, jag hade ändå inget planerat och Jonas är ju inte hemma. Ska bli intressant och se hur de sköter hela avdelningen för på helgen jobbar bara 2 sjuksköterskor..

Igår lämnade jag in bilen för reparation, det blev en dyr historia men nu är den fixad iaf! Tilläggas ska att bilen inte startade härom kvällen så två kompisar fick komma med en bil för att försöka starta den med startkablar. Så där stod vi, 3 tjejer, i totalt mörker (fick använda en ficklamps-app i iphonen) och försökte komma fram till hur det är man gör.. Fick läsa lite på internet och ringa några andra och fråga innan vi vågade koppla sladdarna. Som tur var gick den igång! När jag lämnade in bilen (för något annat) sa dom att batteriet förmodligen också behöver bytas men det tyckte jag inte jag hade råd med så nu hoppas jag att det inte blir alltför kallt så bilen startar av sig själv!  

På kvällen igår var Jonas syster här. Vi käkade tacos och pannacotta och drack lite vitt vin till det. Mysigt. Dessutom hade hon med sig självplockad svamp från svärmor, det ska bli gott!



Nu är det ca 1 månad kvar tills J kommer hem!

Fixarfredag

Imorse var jag uppe tidigt, trots att jag är ledig, för att åka till vårdcentralen och ta min vaccination mot hepatit B inför Thailandsresan. Vilket jäkla meck det var när jag skulle ringa och boka tiden till det.. Ingen visste vad det var för spruta jag skulle ha, självaste läkaren ringde upp mig flera gånger för att få rätt på det... Men nu har jag tagit första sprutan iaf, ska ta en om ca 4 veckor igen.

När jag kom hem ringde jag bilverkstan för att boka tid till däckbyte och byte av ett bromsljus. Kunde komma några timmar senare så det innebar att jag var tvungen att gå ner i källaren och släpa upp alla tunga däck direkt. Åh Jonas vart är du när jag behöver dig som mest?!?!? ;) Det brukar vara Jonas jobb att bära på de tunga sakerna. ;) Visst visst vi tjejer kan men jag kan villigt erkänna att Jonas gärna får bära och fixa med tunga grejor så kan jag laga mat! :) Nu är det gjort iaf, vinterdäcken är på. Meeen som vanligt så var det nått annat fel på den nu som dom hittade så jag måste dit igen och reparera det nästa vecka, skulle kosta typ 1200... Jippi...Eller inte!! Typiskt men det måste fixas så det är väl bara till att göra..

I eftermiddag ska jag på julmarknad med mamma så då kan jag kanske äntligen få slappna av lite och bara ha det mysigt! Jag har ingen som helst julkänsla än men det kan ju vara trevligt ändå.

Ca 41 dagar till Jonas kommer hem!

Paket

När jag pratade med J idag så berättade han att hans paket som jag skickat ner kommit fram! Det tog ca 3 veckor för det att komma fram.. Jag blev minst lika glad för i paketet låg en telefon, så nu kan vi skicka sms till varandra! Äntligen! Jag skickade även ner lite tidningar, godis och pyssel :) Tror att han blev glad, eller det vet jag att han blev för jag fick ett fint sms ikväll! Imorgon ska dom få medalj för att dom vatt där nere i 30 dagar. Jag längtar tills det gått 30 dagar till, plus lite till. Vill ha hem honom NU! :)

Bilder från Afghanistan

Häromdagen fick jag lite bilder från Afghanistan. Saknar honom så mycket nu! Idag har han varit iväg 23 dagar..


Examensmöte

Igårkväll träffades delar av examensgruppen hemma hos mig för att planera inför examen och skriva ihop ett informationsbrev till resten av klassen. Tillsist fick vi ihop ett brev som ska skickas ut idag. Jag hade bakat cupcakes för första gången i mitt liv så att vi kunde få lite mysig fika :)


RSS 2.0