Bokat och klart

Igår ringde jag vandrarhemmet och bokade en säng. Jag fick t.o.m öva på mina engelskakunskaper då han som svarade endast pratade engelska...Men det gick bra, tror jag.. När jag kommer upp visar det sig kanske att jag bokat en helt annan dag :P Jaja det ordnar väl sig alltid.

Sedan bokade jag tågbiljetterna också. Lyckades boka in mig på första klass på vägen upp! :) Det skilde bara 20(!) kronor! T (tjejen, som också har sin sambo i Kosovo, som jag skrev om i förra inlägget) lyckades få ledigt från jobbet med, det ska bli roligt att träffa personen som jag pratat med på msn, under hela missionen, i verkligheten. Hon har kommit med så kloka tankar när jag varit ledsen och även berättat att hon känner precis som jag ibland, vilket har varit väldigt skönt! Tack T :)

Just nu är jag så glad! Det har varit kul att planera för hans hemkomst och jag kan inte sluta tänka på det...Men det är ju bara till att inse att det är en hel månad kvar...Så jag hinner nog med ett par "down-perioder" till innan han är hemma. Men nu får jag glädjas i stunden :)

31 dagar kvar!

Nedräkning

33 dagar kvar...

När soldaterna har kommit hem till Sverige ska de spendera 2 dagar i Stockholm för att ha samtal och lämna in grejor och så. Det kommer även att vara en medaljceremoni sista dagen och den får anhöriga vara med på. Så idag har jag kollat upp vandrarhem i Stockholm. Jag kommer åka upp dagen innan eftersom jag annars får åka så himla tidigt på fredagen.. Sedan åker jag och Jonas tåg hem på fredag eftermiddag tillsammans.

Jag hittade ett vandrahem på nätet idag som ligger 5 minuters promenad från centralstationen och eftersom jag endast varit i Stockholm en gång, på en klassresa i nian, (3 gånger om man räknar de 2 gånger jag bytt tåg i Stockholm men då lämnade jag ju aldrig stationen...) kändes det som ett lagom avstånd. Det innebär ju att jag slipper fixa med tunnelbana och grejor vilket jag tror blir lite för avancerat för mig. Men 5 minuters promenad från stationen borde ju t.o.m jag klara av att hitta ;) Så imorgon ska jag ringa vandrarhemmet och boka en säng och beställa mina tågbiljetter. Det är lika bra att vara ute i god tid så det finns plats!

Sedan kommer ju problemet att jag ska hitta ut till livgardet med men jag pratade med en annan "soldat-sambo" idag och vi bestämde att vi skulle träffas på stationen och hitta dit tillsammans (om hon får ledigt från jobbet, vilket jag hoppas!).

Lördagkväll

Nu har mysdressen åkt på, disken är diskad och maten står i ugnen. Det blir en mycket lugn lördagskväll! Jag ska äta framför tv:n och sedan poppa lite popcorn och mysa under filten. Det enda som saknas är Jonas! Han ringde äntligen i eftermiddag, vi pratade en timme och det var skönt efter 2,5 dag utan samtal.

Imorgon ska det storstädas! Och så ska jag bära ner lite mer grejor i förrådet. Bäst att det är rent så jag vågar släppa in målaren på tisdag :) Nu ringde äggklockan och maten är fördig. Hoppas ni får en trevlig helg!

Halvtid

Idag är det 35 dagar sedan Jonas åkte tillbaka till Kosovo efter sin andra leave och 35 dagar kvar tills han kommer hem. Alltså: halvtid. Jag kan inte sluta tänka på den dagen han kommer hem och önskar hela tiden att dagarna kunde gå lite fortare!

Nu i helgen ska det bli sååå skönt att få sova tills jag vaknar och inte behöva gå upp 04.40! Sen händer nog inte så mycket, ska storhandla imorgon eftersom pengarna kom idag och sedan bara ta det lugnt och samla kraft inför nästa vecka.

Praktik

Har varit lite dålig uppdatering här denna veckan men jag började min praktik i måndags och det blir långa dagar så jag har helt enkelt inte orkat. Jag är på ett äldreboende mitt ute i skogen. Det tar 1 timme att köra dit så klockan ringer 04.40 varje morgon och jag kommer hem ca 17.00. Men det är roligt, jag börjar komma in i rutinerna nu och både personalen och patienterna är trevliga. Det är mycket nya intryck eftersom jag aldrig tidigare jobbat inom vården.

Vet inte om jag skrivit det här innan men mitt hyresbolag har lovat att måla om mitt sovrum och målarfirman ringde idag, de kommer hit på tisdag morgon :) Vilket innebär att jag kan beställa dubbelsäng nästa vecka och hinner få lite ordning på sovrummet innan Jonas kommer hem!

På tal om Jonas så är de ute på något(=hemligt) nu i 3 dagar vilket innebär att vi inte kan prata i telefon. Det känns inte så roligt eftersom jag precis varit inne i en jobbig period och just håller på att ta mig ur den. Telefonsamtalen på kvällarna är ganska viktiga och det känns extra ensamt när de inte kommer några...

Grattis älskling!

Grattis babe! Nu är du ett år äldre och visare ;) Jag är ledsen för att jag inte kunde vara med och fira din dag men jag vet att dom har tagit väl hand om dig där nere och det gör mig glad! Älskar dig!



Lördagsutflykt

Idag åkte jag och Liza på utflykt i min röda räser(racer)bil.



Vi åkte till min praktikplats för att jag skulle lära mig vägen så jag hittar dit på måndag och sen åkte vi till maxi, citygross och en mattaffär. Utanför citygross så stod en stor scen uppställd och vi hörde någon som sjöng så vi gick dit och tittade. Det var minsann Erik Linder som varit med i Talang som uppträdde. Vi lyssnade på en låt och sen skulle det tydligen vara skivsignering inne på mediamarkt men så intresserade var vi inte så vi gick och handlade mat istället.



I mattaffären köpte Liza en fin ljusgrå matta som även jag fattade tycke för så när vi kom hem fick jag låna hennes matta för att se om den passade i min lägenhet. Jag tyckte den passade ganska bra så imorgon ska jag tillbaka och köpa en egen ;) Vad tycker ni?

  

Bilder från Kosovo

Idag är det 4 veckor sedan Jonas åkte tillbaka efter sin andra leave. Och 6 veckor tills han kommer hem igen. På måndag börjar min praktik som jag ska ha i 4 veckor och jag hoppas den tiden kommer att gå fort!

Ett av Jonas stora intressen är fotografering och redigering av bilder. För en tid sen så gick hans kamera sönder nere i Kosovo så han passade på att köpa en ny. Igår fick jag lite bilder som han tagit med nya kameran. Tänkte lägga upp dom här och visa er. Om det är någon som undrar så är det självklart mig som han sitter och tänker på i sista bilden! ;)













Du är så duktig älskling!


Tack!

Tack för era fina kommentarer på mitt föregående inlägg! Jag försöker hålla tankarna ockuperade på annat, ibland går det , ibland går det inte. Men det är lättare om man slipper tänka för mycket.

Så den närmsta tiden ska jag nu försöka fokusera på att få ordning i sovrummet. Det kommer ta upp mycket tanketid. Imorgon ska jag ringa hyresvärden och fråga om dom vill måla om väggarna. Annars får jag göra det själv och det ska jag nog klara av men det hade varit lättare att få det gjort.

Har jag nått botten nu?

Jag vet inte vad som har hänt.. De senaste 3 dagarna har jag nästan gråtit konstant. Utåt är jag glad men så fort jag kommer innanför dörren känns det piss.. Känns lite som första gången han åkte. Det låter säkert jättelöjligt eftersom detta är sista perioden och jag borde vara glad och jag kan inte förklara det själv. Känns som att all ork bara gått ur mig och jag vet inte hur jag ska orka den sista tiden.

Jag är ganska dålig på att prata om mina känslor så jag skrev ett långt mail till Jonas idag och förklarade. Fick ett långt svar tillbaka och även om det känns lite bättre så är det långt ifrån bra. Jag vet att det inte hjälper att klaga men jag var bara tvungen att skriva av mig. Det enda alternativet är att klistra på leendet igen, bita ihop och kämpa på vilket jag kommer att försöka göra.

46 dagar kvar vilket motsvarar ca 7 veckor eller 1104 timmar eller 66240 minuter eller 3974400 sekunder...

Tiden rullar på

Jag fick min efterlängtade sovmorgon idag! Trots att jag egentligen inte borde tillåtit mig att ta den, jag har så sjukt mycket jag måste läsa till skolan som jag ligger efter med...

I fredags var jag på kräftskiva hos pappa med släkten, jag drack en cider sen gick jag över till vattnet eftersom jag skulle köra hem en bil dagen efter. Så jag är nu stolt billånare ;) Ska ha den i 5 veckor nu över min praktik. Vilken frihet det är att ha bil! Kunna åka vart man vill när man vill, köra och handla på billigare ställen än ica osv. Nackdelen är ju dock att det inte är så billigt med skatt, försäkring, bensin och eventuella reparationer..

Nej nu måste jag sätta igång med dagen så jag får något klokt gjort!

Sovmorgon tack!

Jag fick en kommentar här på bloggen om att jag haft lite dålig tajming med tiden på sistone.. Och ja, verkligen! Vad hände då imorse..? Jo jag skulle upp och tvätta, tvättiden började 9.00 så jag sorterade all tvätt igår för att jag skulle kunna gå upp 5 minuter innan och gå direkt ner till tvättstugan. Tror ni inte vaktmästaren sätter igång med trädgårdsarbete 7.30!?! Och det var inte plocka ogräs precis utan det måste varit en gräsklippare eller en trimmer eller något sånt!

Jaja..nu ligger första maskinerna i iaf så jag får väl försöka ta tag i dagen fast att jag är trött.. Ikväll är det kräftskiva igen men innan dess måste jag plugga en hel del!


Teaterapa

Gick upp tidigt idag igen för en kommunikationsövning i skolan. Men tydligen var schemat ändrat idag så jag och 4 andra tjejer var 45 minuter för tidiga...drygt! När vi väl startade så gick övningen ut på att vi skulle öva samtal med patienter och anhöriga och se hur kroppsspråk och ansiktsuttryck osv användes. Vi skulle alltså spela teater, jag som är så fantastiskt bra på det..eller inte! Jaja jag spelade iaf en 5-årig dotter som hade lite svårt att sitta still, för att distraheras fick jag rita lite vilket resulterade i en mycket fantastisk teckning av mig själv (som barn), min mamma (Liza som spelade mamma) och den stygga doktorn (Lina som spelade sjuksköterska). Lina har nu lovat att spara teckningen, rama in den och sätta upp den på väggen hemma ;)

Det var ganska roligt att se alla andra också i olika roller som bl.a. förvirrade, dementa och mammor som la sig i för mycket i sina barns liv. :)

Men nu ska jag nog gå och sova lite så jag orkar med resten av dagen.. jag är verkligen ingen morgonmänniska!

Tisdag

Idag var jag uppe med tuppen vid 7 för att ringa min praktikplats, bara för att få reda på att hon jag skulle prata med inte kom förrän vid 10... Så jag gick och diskade lite sen la jag mig i sängen en timme igen. Fick tag på en av handledarna vid 10 iaf och fick reda på att det skulle komma ett brev på posten med information. Och mycket riktigt så låg där ett brev i eftermiddags.

Sedan har jag också försökt komma ikapp med lite läsning, vilket gick sådär.. Vid kvart i 4 skulle jag klippas och färga utväxten. Det tog 2 timmar och en kvart! Men det brukar ta lång tid, är väl så när man har mycket hår :)

Nu ska jag traska över till Liza, vi ska se premiären av Idol och skratta tillsammans åt de som sjunger falskt. Nu när jag läste meningen jag precis skrev så lät det ju riktigt elakt, men ja, ni förstår vad jag menar. :)


Bilder från lägenheten

Följande inlägg är till för att Jonas ska kunna få se hur det ser ut i lägenheten nu när han inte är hemma. Jag packade upp dina saker nu ikväll och tog lite bilder, det blev inte dom bästa bilderna men jag hoppas du får en liten uppfattning iaf. 

Här kan vi ju sätta upp lite hyllor sen och fixa lite prydnadssaker.
 

Det går ju nästan inte att se färgen på gardinerna men du var ju med när vi köpte dom ;)


Din vas och blomman jag köpte idag.


Och så tillsist, lampan i köket.


Hoppas du är nöjd Jonas :) Nu är det bara sovrummet kvar.. men det får jag pyssla med en annan helg.


Helgen

Så var helgen över och en ny vecka har börjat. I lördags kom svärföräldrarna med möbler och grejor som va Jonas. De hjälpte även mig med att skruva upp gardinstänger och sätta upp lampor vilket jag är mycket tacksam för! Ska försöka lägga upp lite bilder på bloggen snart så Jonas får se hur det blev men har inte riktigt hunnit få ordning än...

På kvällen var jag sedan på tjejmiddag/fest. Det var mycket trevligt trots att jag nog fick ett par glas för mycket...vilket kändes av igår! Nu får det nog dröja ett tag innan det blir fest igen..

Denna veckan ska jag bara till skolan 2 dagar men jag har att göra ändå.. Borde läsa en del kurslitteratur, packa upp Jonas saker, ringa min praktikplats (försökte imorse men hon var inte där så ska ringa imorgon istället) och nu idag ska jag in till stan och hämta min telefon som varit på lagning och ta en fika med en klasskompis.

Hade ännu ett långt samtal med Jonas igår, mycket trevligt! Jisses vad jag älskar den pågen! :)

Helg!

Så var det äntligen helg igen! Jag var duktig och gick och handlade direkt efter skolan så nu i eftermiddag ska jag försöka mig på att baka lite och städa inför svärföräldrarnas besök. Dagen i skolan var ganska givande faktiskt, man fick en större inblick i vad det är jag ska syssla med i framtiden. Vi har bl.a. övat ankomstsamtal, det är krångligare än man kan tro och lätt att missa något.

Igår kväll hade jag och Jonas ett LÅNGT samtal på 2,5 timmar. Det var mycket som kom upp då men det var oerhört skönt. Även om det pratades en del tråkigheter så kändes det väldigt bra efteråt och nu går vi vidare från det. 56 dagar kvar, eller är det 55? Jag får springa ut i köket och kolla i kalendern sen ;) Trevlig helg till er alla!

Blöjor och oro

Idag har vi haft föreläsning om inkontinens och för att vi alla skulle få känna på hur det kan vara att leva med inkontinens så tvingades vi till att bära blöja under föreläsningen...Det var fruktansvärt obehagligt och man kände sig lite illa till mods över att ha den där jättesaken mellan benen... Vet inte riktigt om det är rätt sätt att undervisa på, det kan ju naturligtvis vara en fördel att känna på hur det känns men det var en hel del som kände sig förnedrade och är man då så mottalig för informationen som sedan sägs?

Dessutom har nu förväntan inför praktiken vänts till oro... Tydligen ska vi ha ansvaret för 2 patienter under praktiken och vi ska sköta det mesta vad gäller de här 2 patienterna. Jag känner då som totalt oerfaren: kommer jag verkligen klara av det?! Jag har gått en termin än så länge och har inte någon som helst inblick i hur det är att jobba inom vården...Och så ska vi också hålla i en presentation av en av patienterna inför vårdpersonalen som jobbar på äldreboendet och redovisa för vad patienten behöver för resurser! Samtidigt har vi 2 andra skriftliga uppgifter och så avslutas allting med att vi själva ska göra upp en vårdplan för de här patienterna. Det blir inga lugna 4 veckor inte! Hur jag ska reda ut det här det har jag ingen aning om men jag får väl göra så gott jag kan helt enkelt..


Tillbaka i vardagen

Så, nu är jag tillbaka i vardagen och skolan igen. Dagarna går och jag hinner inte reflektera så mycket. Men det är ganska skönt, så slipper man grubbla. Denna terminen ska vi ju ut på praktik och det närmar sig med stormsteg. Det ska bli roligt men tyvärr blev det inget byte av praktikplats så det blir till att åka LÅNGT varje dag!

I helgen kommer svärföräldrarna hit med lite möbler och saker från Jonas gamla rum. Ska bli skönt att kunna komma lite mer iordning men ännu är det mycket kvar innan lägenheten är klar. Sedan på lördagkvällen ska jag på fest hos en tjej i klassen som fyllt år.

Men det är ju några dagar kvar innan helgen så idag blir det lite mer föreläsningar (jag är bara hemma över lunchen just nu), plugga hemma imorgon och sedan en gruppövning på fredag.

57 dagar kvar!  

RSS 2.0