Brev och resfeber

För er som inte vet redan så skriver Jonas ungefär en A4 sida till mig varje kväll och så när det gått ca en vecka så skickar han hem det till mig. Förra måndagen så sa han att han skickat en ny bunt med brev så jag gick förväntansfullt till brevhögen varje dag men inget brev från Kosovo...(annars brukar det faktiskt gå ganska fort). Men så kom ju midsommar och då delades det inte ut några brev. Men igår var jag helt säker på att det skulle komma! Jag satt här vid datorn och när jag hörde brevbäraren vid brevinkastet rusade jag dit bara för att upptäcka en stor hög med reklam! Vilken besvikelse! Jag tog reklamen och gick in och la den på köksbordet och då hördes minsann nått från brevinkastet igen...jag gick dit och där låg brevet! Lyckan var gjord :) Även om jag känner igen allt han skriver, eftersom vi redan pratat om det på telefon, så är det mysigt med vanliga brev och just vetskapen om att han har hållt i brevet och papperna.  Och när man läser meningar som: "Du är den jag vill dela allt med. Jag kan inte vara lyckligare än när jag är med dig." så kan man ju inte annat än att bli glad :)

Imorgon är det dags...Jag ska iväg och vara ledare på ett sommarkollo i Hällevik. Har aldrig gjort det innan och har aldrig varit på kollo som barn heller så jag är lite nervös. Men jag hoppas att det kommer bli spännande och roligt! Vi ska ha ledarkurs i 5 dagar och sen kommer barnen och är där i 2 veckor. Det är min kompis Josefin som dragit med mig på detta så jag ska åka med henne dit imorgon, vilket känns skönt eftersom jag aldrig varit där men hon var där flera gånger som barn och som ledare förra året. Eftersom jag inte har en aning om det finns tillgång till internet så kan det vara så att det blir uppehåll här på bloggandet några veckor. Men Jossa trodde att det ev fanns trådlöst internet i ledarhemmet så det kanske kommer några roliga bilder från lägret ändå så håll utkik ;)

Dagens goda gärning

Jag och två kompisar var och såg "Baksmällan" på bio nu ikväll. Jag skulle möta Linnéa på stationen och medan jag stod och väntade på hennes tåg kom en man fram till mig och frågade på engelska om jag visste vart han kunde växla pengar. En söndag i Sverige har ju allting stängt så jag sa att det gick nog tyvärr inte idag. Han bad mig vakta hans väskor så skulle han springa över till ett kebabställe och fråga om dom kunde göra det. Jag sa att jag visst kunde vakta väskorna men förstod ju att det var lönlöst med växlingen.. Han kom tillbaka en kort stund senare och såklart hade det inte gått... Han förklarade sen att han kom från Ghana och var i Sverige för att lära sig nån ny lyftkran för containrar eller nått sånt och hade fått veta att han skulle klara sig med euro. Men det kommer man ju inte långt med här.. Tydligen skulle han ta bussen hem till någon men hade inga svenska kronor alls. Jag frågade vad bussen kostade. 30 kronor, och det var ju nästan ingenting så jag erbjöd mig att betala. Han tackade hjärtligt men undrade om han fick låna min telefon istället och så ringde han någon som skulle komma och hämta honom. Jag hoppas han kom fram till slut och jag måste säg att jag är lite förvånad över mig själv för jag brukar ha väldigt svårt att lita på folk jag inte känner. Brukar aldrig låna ut telefonen när någon jag inte känner ber att få låna den!

Angående filmen så var den sjukt rolig! Så jag kan verkligen rekommendera att gå och se den, längesen jag skrattade så mycket åt en film faktiskt!

Midsommarfirande

Igår var det midsommar och en väldigt trevlig sådan faktiskt. Jag var hemma hos Emelie och Micke som köpt hus för ett tag sedan. Första gången jag var där så det var roligt att se. Vi klädde midsommarstången och lekte lekar mellan regnskurarna, åt massa mat, dansade och hade roligt. En del snapsande blev det med men ingen till mig eftersom jag höll mig nykter och körde. Här kommer bildbevisen:

     
Värdinnan                 Värden                                 Vårt bidrag till stången.    Alla hjälpte till.

          
Vacker ;)                                                                Sill och päror (potatis, hehe)

     
Lekar                                  Stövlar for åt alla håll!                                                      Efterrätt, mums! 

 
Dans

2 veckor

Idag är det 2 veckor sedan Jonas åkte tillbaka efter sin leave och idag kom tårarna... Allt har gått bra hittills men idag blev det bara för mycket. Det var ingen sån glamourös gråt som man ser på film utan mer snor- och snörvelgråten...Jag har inte haft så mycket att göra idag och det är de dagarna de tråkiga tankarna kommer. När jag varit ledsen en stund kollade jag på film, Pearl Harbor..kanske inte dagens bästa val. Fick rycka upp mig och tog ett långt bad efter filmen, nu känns det lite bättre.

Imorgon är det en ny dag och den ska bli bättre! Det är ju t.o.m midsommar :)

Hemkommen...

...från 2 dagar i Helsingborg hos min kusin. Hon har precis flyttat så det var roligt att se lägenheten. Hjälpte även till att packa upp några lådor och så har vi lagat mat och umgåtts. Blev en del shoppande igen :) Köpte bl.a. en glasberlock till mitt pandora-armband men det har jag velat ha länge så det var tillåtet ;) Kom hem för någon timme sen och då ringde Jonas vilket var trevligt. Ovanligt att han ringer mitt på dagen men de var tydligen lite lediga eftersom de skulle jobba långa pass framöver.

Dagarna minskar tills Jonas kommer hem på andra leaven. Men det är fortfarande fler dagar kvar än hela förra perioden... 51 dagar kvar.. Men jag har läst om andra tjejer som tydligen har det betydligt värre än jag just nu så jag ska väl inte klaga.. Jag och Jonas vet var vi har varandra och att vi vill leva tillsammans och det gör det hela lite lättare de dagarna det går lite trögt.

Solen har ju äntligen kommit! Jag hoppas det håller i sig! Satt en stund på balkongen innan men blev nästa röd direkt så jag får nog ta det lite försiktigt. Nu ska jag packa upp min väska och få lite ordning.

Grillkväll

Som sagt hade vi grillkväll igår. Jag tyckte det var jätteroligt men det var nog många som frös eftersom vädret inte riktigt var på topp... Jag låter bilderna tala för sig själv :)

                   
Kvällen började med kubb.  Frusen syster.                                                 Jag och systerdottern. 
 
        
Männen grillade.                                                            Bastubåten.                       De som inte vågade basta ;)   

              
Försten i vattnet.       Jag måste va vitast i Sverige! Kan solen komma nångång!                 

         
                                               Trångt var det, men mysigt :)

Uppdatering

Hejsan allihop! Får kanske berätta vad jag hittat på de senaste dagarna. Har åkt hem för att hälsa på familjen och vännerna lite i sommar. Fast de senaste dagarna har jag mest gjort av med en massa pengar på kläder och skor men det är ju alltid trevligt :) Reaktionen jag fått av Jonas är: "Ja men det är du värd" :) Bättre än som min kompis jossa har det som får gömma kassarna när hon varit och handlat...haha ;) Det har blivit 2 par nya skor, 2 shorts, en jeansklänning och en klänning som jag ska ha på mig på ett bröllop jag ska på i augusti. Känns skönt att redan veta vad jag ska ha på mig så jag slipper paniken veckan innan! 

Igårkväll var jag hemma hos en gammal kompis som jag inte träffat på länge och det var riktigt trevligt! Roligt att få alla uppdateringar om vad som händer med alla gamla kompisar just nu. Folk runt omkring en börjar ju köpa hus och grejor! Jag undrar vem av de gamla kompisarna som får barn först och jag har väl mina gissningar ;)  

Ikväll ska jag träffa släkten på mammas sida för vår årliga grillning. I år är det tydligen 10-års jubileum så vi ska va vid en sjö och grilla, åka båt och bada och basta. Låter riktigt mysigt så jag ser fram emot det! Imorgon kommer svaret om det var trevligt och förhoppningsvis lite bilder.

Aldrig mer Fujitsusiemens!

Vill bara tipsa om att aldrig köpa en fujitsusiemens-dator! Min dator slutade fungera för några veckor sen, jag ringde supporten och fick prata med en mindre trevlig kille vars enda svar var att det enda jag kunde göra var att ominstallera operativssystemet med följd att alla mina bilder och annat som jag hade på datorn skulle försvinna. Jag fick inga skivor med när jag beställde datorn och frågade därför om han kunde skicka dom och om det ingick i garantin Men enligt honom hade garantin på mjukvaran gått ut (jag har haft datorn sen i oktober förra året! den är alltså inte ens ett år gammal!) så skivorna skulle komma att kosta över 500 spänn och dom fick jag beställa själv via nätet...Jag försökte va lite skämtsam och frågade: "Hur ska det gå till när inte min dator fungerar?" Fick till svar att jag fick väl minsann gå till biblioteket eller nått sånt....

Min kille pratade då med en arbetskompis som jobbar med datorer och han sa att det visst gick att rädda mina bilder på datorn om man installede ett operativsystem på den hårddisken där inte bilderna låg. Så han hjälpte mig med det, jag fick windows xp på datorn och bilderna var räddade.

Sen kom dom nya skivorna på posten igår och jag fösökte installera det men det fungerade inte. Jag ringde supporten nu precis och fick till svar att dom inte ens kan ge mig support via telefon längre eftersom jag bytat operativsystem (hade vista innan). Vad fan är det för svar?! Det enda jag ville var att få lite hjälp med att installera de nya skivorna! Det är ju inte så att jag har förstört datorn, jag har snarare räddat den och mina bilder! Nu får jag väl försöka lämna in den i en vanlig dataaffär och hoppas att dom kan hjälpa mig och har ett lite trevligare bemötande.


Sveriges nationaldag...

...är det idag. Jag har sett lite flaggor men mer än så är det väl inte. Inte som när Norge firar sin nationaldag precis...Nått som dock kan vara värt att firas är om Sverige vinner VM-kvalmatchen mot Danmark ikväll. Jag sitter bänkad framför tv:n och väntar.

Jaja, igår var jag på min kusins student och det var mycket trevligt. Längesen man träffade hela släkten. Sen var det tänkt att jag skulle gå ut tillsammans med några gamla kompisar till mig men det blev inte så. När vi kom dit var där typ två jackor i garderoben och t.o.m hon som jobbade där tyckte vi skulle spara pengarna och gå hem istället....haha

Här kommer lite bilder från studentfesten:

Max på sin studentdag


              

                   




Sommarlov

Nu är tentan avklarad och jag måste säga att det faktiskt kändes riktigt bra trots att jag inte pluggat så mycket. Kan nästan säga med 95% säkerhet att jag klarade det och det känns underbart!! Nu kan jag ha sommarlov på riktigt! :D

Nu sitter jag och väntar på bussen in till stan, ska hem till hemorten och fira min kusin Max som tar studenten idag. Det gör ju att man tänker tillbaka på sin egen student för 3 år sedan. Jisses vilken rolig dag det var!



Ha nu en riktigt skön sommar allihopa! Men ta det lugnt, jag tar inte sommarlov med bloggandet utan det kommer fortsätta ;)

Period 2 har precis börjat..

Nu sitter jag här igen och försöker torka tårarna. Jonas har precis åkt iväg i taxin. Vi har haft två fantastiska veckor tillsammans och förhoppningsvis kommer jag imorgon att kunna glädjas åt det och torka tårarna, men idag blir det nog bara en ledsam dag. Samtidigt så känns det som att jag vet vad som väntar denna gången och det gör ändå saken lite lättare.

T.o.m. katten var ledsen för att Jonas skulle åka. Hon som annars alltid blir så svartsjuk när han kommer.



Igår ägnade vi hela dagen åt att ta det lugnt och umgås. Gick upp, handlade, spelade monopol på eftermiddagen (katten var också med som vanligt), lagade mat och kollade på film. Vi lyckades t.o.m somna stillsamt bredvid varandra utan att jag bröt ihop i tårar (de kom kvällen innan och imorse istället..)





Jag har ju tenta imorgon och tänkte ägna dagen till råplugg... tyvärr känns det lite försent att börja nu men jag får ändå ta och göra så gott jag kan och hoppas på det bästa.. Är väl inte hela världen med en omtenta egentligen.

Är nog första gången någonsin som jag önskar att sommaren ska flyga förbi även om jag ska försöka njuta under tiden. Ska trots allt hitta på en del: student, släktträff, midsommar, stranden, umgås med vännerna, sommarkollo och så flytten såklart :) Dessutom blir det en ny tur till Gotland när Jonas kommer hem på nästa leave. 64 dagar kvar, jag börjar nedräkningen NU!

Leave

Så kom då dagen då Jonas kom hem på sin första leave. Gud vad dagen gick sakta och dom var inte hemma förrän efter 12 på natten..Jag gick ner för att möta honom och när jag fick se honom kunde jag inte fatta att han faktiskt stod framför mig. Kramen som följde hade jag längtat efter länge!! Eftersom han kom så sent la vi oss direkt och pratade en stund. Det var helt underbart att vakna dagen efter och veta att han låg bredvid mig!

Första dagen kändes lite underlig men sen kom man snabbt in i rutinerna igen. Vi har haft en del samtal om allt men jag har lite svårt att prata om Kosovo eftersom jag tycker det är så jobbigt att han är borta.

Nu i helgen var vi en tur på Gotland och hälsade på svärföräldrarna/föräldrarna. Det var mycket som skulle hinnas med på kort tid så det gick i ett. Jonas skulle hinna umgås med föräldrar, kompisar, morföräldrar och släkten. Och igår var det konfirmation av en av kusinerna. Men det var helt underbart väder och det är verkligen fint på Gotland! Jag blir bara ännu mer sugen på att flytta dit.





Idag har jag varit på min sista föreläsning för denna terminen innan sista tentan. Fick resultatet på förra tentan också idag och bedömningen på ett praktiskt prov som vi hade förra veckan, och jag var godkänd!! :) Så skönt att veta det, då känns det nämligen inte så jobbigt om jag kuggar på tentan på fredag. Har ju liksom inte prioriterat den precis nu när Jonas varit hemma....Så det blir nog en omtenta i augusti, men som sagt det spelar egentligen ingen roll.

Dagarna rullar på och på torsdag åker Jonas tillbaka igen..Det gnager i bakhuvudet men jag försöker att inte tänka för mycket på det nu dom sista dagarna.

RSS 2.0