Bilder från Kosovo

Som jag skrev häromdagen så fick jag med lite bilder i mitt förra brev från Jonas. Här kommer tre av dom.




Brev

Fick ett nytt brev från Jonas igår. Jag blir så glad när de kommer och man ser dom i brevlådan, sen springer man upp till lägenheten för att läsa så fort som möjligt. Det är jättemysigt att få handskrivna brev men samtidigt påminns jag om att han är långt iväg. Han skickade med ett minneskort med lite bilder som jag tänkte att jag eventuellt ska lägga upp här på bloggen men han måste godlänna dom först så det får vänta någon dag. :) Jag såg dock på försvarets hemsida att han var med på bild till en artikel om KS19.
Här kommer länken:

http://mil.se/sv/Nyheter/Nyheter-fran-varlden/Kosovo/KS19--ett-ordentligt-samovat-forband/

Idag har vi haft massa gruppövningar i skolan med allt från att sätta kateter till att mata varandra. Svårt att komma ihåg allt när det blir så mycket på en dag men det är ju bara att öva, öva, öva i framtiden.

Radiotjänst ringde för en stund sen..Tusan, nu blir man ju tvungen att betala det med.. Dom borde ha studentrabatt, det är rätt dyrt faktiskt!

Äntligen!

Nu är tentan över, eller iaf för mig, det sitter en hel del kvar och skriver. Men jag har aldrig kunnat sitta länge på tentor, jag skriver det jag kan och sen lämnar jag in. För mig spelar det ingen roll om man sitter länge och funderar, antingen kan jag det eller så kan jag det inte. Det är fruktansvärt skönt att den är gjord iaf och jag hoppas och tror att jag klarade det. Nu är nästa ångestmoment ett seminarie som vi ska ha om 2 veckor. Men det orkar jag inte tänka på nu, nu ska jag hålla helg!

Om någon timme kommer min mamma upp och hälsar på och sen ikväll ska jag nog ut och äta med två klasskompisar och sen blir det tentafest. Första tentafesten för min del faktiskt eftersom Jonas alltid brukade vara här på helgerna innan så då stannade jag hellre hemma med honom. Men ingen Jonas nuförtiden så då får det bli tentafest. Fast hade jag fått välja hade jag hellre haft Jonas här!

"Tänk att det är som mat"

Idag har vi haft en laboration i skolan. Vi fick klippa och skära i organ från ett får. Spännande! Lät lite äckligt först, vår lärare sa att man skulle tänka på det som om man förberedde en vanlig köttbit. Vet inte om det gjorde det så mycket lättare...Men när man väl kommit in i det var det ganska roligt att se hur allt såg ut. Vi titta på luftstrupen, lungorna, hjärtat, levern och njurarna. Just lungorna var lite intressant för dom förde vi in en slang i och "blåste upp" lungan och den blev ganska stor. 


Bilden är på en fisk som Jonas fångat och skurit upp men det var det närmsta en dissektion jag kunde komma.
                         

Efter det var jag och skrev på ett hyreskontrakt för en 2:a, så nu blir det snart flytt igen. Jätteroligt att det gick att fixa så Jonas kan komma hem till en större lägenhet direkt så vi slipper trängas mer i min lilla etta. Jag får väl ta hand om allt det praktiska vad gäller försäkringar och så men Jonas andra leave tajmar nog perfekt så han kan vara med och bära lådor och möbler vid flytten, perfekt. Så där kommer han inte undan ;)

Nej nu får det minsann bli allvar med mitt pluggande. Tentan är på lördag och jag bara MÅSTE bli godkänd så jag har en sak mindre att tänka på!

Plugg, plugg, plugg

Min helg har varit fruktansvärt tråkig! Bara plugg eller försök till plugg iaf. Skrev klart min sammanfattning inför tentan igår och idag var det väl tänkt att jag skulle börja lära mig det jag sammanfattat men det gick inte riktigt så bra som jag tänkt. Får se om jag orkar titta lite på det senare ikväll.

Hände dock något fantastiskt roligt/pinsamt för en stund sen. Det ringde ett dolt nummer till min mobil så jag antog ju att det var Jonas som ringde och svarade: "Hej älskling!" Det visade ju sig tyvärr att det var någon helt annan kille som ringde om någon undersökning...hahaha hur räddar man den situationen? Behöver kanske inte berätta att jag inte var med i undersökningen utan la på så fort som möjligt! :)

Lägenhetsvisning och grillkväll

Idag efter min föreläsning var jag och tittade på en ny lägenhet. Den var bättre än den förra så jag tackade faktiskt ja men jag får inte reda på om jag får den förrän tidigast tisdag. Förhoppningsvis vill ingen annan ha den!

Igår ringde Jonas och vi kunde ha ett långt samtal för en gångs skull. Det var ritkigt skönt att kunna prata ut länge! Idag har han postat ett brev till mig så jag ser fram emot att det ska komma fram om en vecka!  Är inne i en bra fas nu och jag hoppas att det håller i sig. Det är så skönt att kunna se framåt och ta saker och ting positivt.

Ikväll har jag varit och grillat med en del av min klass. Det var riktigt härligt väder men så fort solen gick i moln så blev det ju kallt, tyvärr. 

                            

Är en gammal bild från valborg för 2 år sedan. Trevlig helg allihop!

1 vecka

Det är nu en vecka sen Jonas åkte. Får väl erkänna att det har varit fler negativa dagar än positiva.. Det är svårt att se slutet på denna perioden när det fortfarande har gått så kort tid.

Men idag har jag iaf varit ute på promenad med Liza och hennes hund. Skönt att komma ut lite och prata om annat. Har även fått reda på att jag blev godkänd på min förra tenta! :) Känns oerhört skönt, nu slipper jag tänka på den och bara fokusera på nästa.

Jonas ringde innan idag, han verkar ha det bra. Imorgon skulle dom eventuellt grilla och ha det lite mys.

Ingen lägenhet

Det blev ingen lägenhet idag. Men det var faktiskt för att jag tackade nej självmant, toaletten var inte så fräsch. Allt annat kan man ju måla om och fixa men just toaletten kan man ju inte göra så mycket åt. Så jag håller tummarna för att det ska dyka upp en annan bättre snart.

Annars har jag faktiskt varit duktig och pluggat en del idag. Tentan närmar sig med stormsteg och jag blir mer och mer orolig för den...Det jag ska tenta av denna gången är nervsystemet, sinnesorganen, hjärtat och blodcirkulationen och lungsystemet. Så det är ju en del. Men jag ska göra mitt bästa och hoppas på rätt frågor ;)

Idag när mamma och jag var ute och gick i skogen ringlade det förbi en snok, mamma hoppade en halvmeter upp i luften. Jag blev väl ganska rädd själv måste jag medge... ;)

Påskdagen

Känslorna går verkligen upp och ner som en berg- och dalbana! Igår kunde jag inte sluta gråta och idag har varit en jättebra dag, har t.o.m skrattat en del. Men jag har nog lyckats bli smittad av vårkänslorna, är så fint att blommorna börjar komma och jag fick ny energi när jag kom på att jag kanske får en ny lägenhet att inreda till sommaren. Ett projekt som jag kan lägga ner massor med tid på :) Ska ju få lägenheten med först så klart men jag hoppas på det bästa.

I förmiddags kom mamma upp för att hälsa på mig. Vi tog en tur till City gross så jag kunde storhandla och sen har vi vatt ute en runda i skogen (vilket ingår i mina dagliga rutiner nu). Mamma ska sova här i natt så imorgon kan hon följa med och titta på lägenheten, skönt med en annans åsikt nu när inte Jonas kan vara med.

Tvättiden som gick förlorad igår gjorde inget för jag lyckades få en ny idag, är väl ingen som vill tvätta över påsken. Dessutom bor jag ju i studentlägenhet så alla andra är nog hemma i sina hemstäder med.

Igår mailade jag en tjej vars kille varit i Kosovo ett halvår nu men kommer hem om några dagar. Det var riktigt roligt att läsa hennes svar då det var som att nästan läsa mina egna tankar. Kände verkligen igen mig och det gjorde mig lugn på något sätt. Jonas har lovat ringa ikväll och det ser jag verkligen fram emot!

Hoppas alla haft en bra påsk!

        

Bilderna är tagna av min kusin Sandra, kolla in hennes blogg (länken finns på min meny).

Dålig dag

Idag har varit en riktigt dålig dag! Började med att Jonas ringde, vilket iofs borde vara positivt, men jag blev så himla ledsen efteråt. Kunde sen inte göra någonting vettigt under hela dagen. Hade egentligen tvättid men den struntade jag i, hoppas jag har kläder så jag klarar mig ett tag till. Vid halv sju ryckte jag upp mig och gick en runda i skogen. Det var ganska skönt, kunde samla tankarna. Jag ska sätta upp rutiner ikväll, de ska börja följas imorgon. Förhoppningsvis kommer det att hjälpa så jag inte blir så ledsen hela tiden för så här kan jag inte ha det. Min nya regel är: Inga negativa tankar är tillåtna! Får se hur länge jag kan klara det...

Jag behövde inte köpa någon kalender heller för jag fick en idag på posten :) Nej, nu får jag väl sätta igång och skriva på dom där rutinerna.

Långfredag

Ännu en dag har gått. Första dagen på, ja jag vet knappt hur länge men minst 1,5 år som jag inte har träffat Jonas eller pratat med honom på telefon. Måste ändå säga att det känns bättre idag. Igår hittade jag en hemsida som stöttar anhöriga till soldater i utlandstjänt. Ska försöka länka till den sidan när jag har lärt mig hur man gör ;) Känns skönt att kunna få kontakt med människor i samma situation som jag. 

Idag har jag förberett påsken lite med att koka ägg. Kommer ju tillbringa påsken ensam i år men jag och Saga (min katt) kommer säkert få det bra. Vet inte vad jag skulle göra utan henne. Henne pratar jag med, leker med och bråkar med de dagarna jag inte träffar någon annan. Låter väl som en gammal galen kattkvinna men det är faktiskt skönt att prata med henne, hon ger mig inga dåliga svar :) Försökte ta lite bilder på henne innan idag men det var lättare sagt än gjort, hon ville INTE sitta still. Lyckades ändå få till några fina bilder, bl.a. den som jag lagt upp i min header. Här kommer några till:

                       

Första samtalet!

Fick mitt första samtal från min soldat idag! :) Det var riktigt skönt att höra hans röst och få veta att resan gått bra. Tyvärr fick jag inte veta så mycket mer än så för allt är ju hemligt.. Tänker på dig Jonas!


Lägenhet

Wee, fick precis ett erbjudande på en ny lägenhet! Ringde direkt och ska dit och titta på måndag. Hoppas hoppas att den är fin och att ingen annan vill ha den :) Då kommer du hem till en tvåa istället Jonas, det hade väl vatt skönt?

Har postat mitt första brev till Kosovo idag med, får se hur många dagar det tar innan det kommer fram. Så läser du detta Jonas så blir det ju ingen överaskning men du har nått att se fram emot iaf.

Nu ska jag koka kaffe och gå och duscha. Får se om det händer något annat kul att skriva om här senare idag.

Hej så länge!

Sista dagen med Jonas innan Kosovo

Här kommer lite bilder på vår lilla picknick som jag och Jonas hade igår.


Gräsänka

Då har Jonas åkt på misson till Kosovo. Han ska vara iväg i 6 månader och kommer hem 2 gånger på ledighet under den tiden. Det var fruktansvärt jobbigt imorse med mycket gråt och pussar. Jag kommer sakna honom otroligt mycket! Jag har redan räknat ut hur många dagar det är tills han kommer hem första gången, ca 43 dagar. Jag ska köpa en kalender att hänga upp på väggen så att jag kan kryssa av dagarna.



Jag tog mig iaf i kragen innan idag och städade och pluggade lite om hjärnans olika hinnor. Påsken för min del betyder bara plugg, plugg och plugg. Har en del att ta igen!

Hoppas någon kan tycka att min nya blogg är lite intressant, har skaffat den mest för att kunna skriva av mig lite de kommande 6 månaderna. Jag tror min mest trogna läsare kommer bli du Jonas :) Jag saknar dig och älskar dig!

Gräsänka

Då har Jonas åkt på sin misson till Kosovo. Han ska vara borta i 6 månader och kommer hem på ledighet 2 gånger under den tiden. Det var fruktansvärt jobbigt imorse med mycket gråt och pussar. Har redan räknat ut hur länge det är kvar tills jag får träffa honom igen, ca 43 dagar. Jag ska köpa en kalender att sätta upp på väggen så jag kan räkna ner dagarna.



Tog mig i kragen och städade lite innan iaf och har pluggat lite om hjärnans olika hinnor. Hela påsken kommer betyda plugg för min del. Har en del att ta igen!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0